Aktuelno

Ministar Vulin se sastao sa ambasadorom Savezne Republike Somalije

06.07.2022.
Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin sastao se danas u sedištu Ministarstva unutrašnjih poslova sa ambasadorom Savezne Republike Somalije u Beogradu Mohamedom Abdulahi Ahmedom...

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin sastao se danas u sedištu Ministarstva unutrašnjih poslova sa ambasadorom Savezne Republike Somalije u Beogradu Mohamedom Abdulahi Ahmedom.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije izrazio je zadovolјstvo povodom odluke Savezne Republike Somalije da nakon tri decenije ponovo bude diplomatski prisutna u Republici Srbiji, istakavši da će ovaj diplomatski potez Somalije znatno doprineti razvoju i jačanju saradnje dveju zemalјa.

Dvojica sagovornika istakla su da Republiku Srbiju i Saveznu Republiku Somaliju povezuje iskreno prijatelјstvo kroz uspešnu saradnju u Pokretu nesvrstanih zemalјa.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin i ambasador Somalije Mohamed Abdulahi Ahmed istakli su tokom razgovora da postoji prostor za razvoj i napredak  saradnje iz oblasti unutrašnjih poslova.