Актуелно

Министар Вулин: Ми Срби морамо да говоримо и да се сећамо наших жртава, јер нико други неће

12.07.2022.
„Кажу да срећа разједињује, а бол изједначава. Кад су Срби у питању није тако. Српски бол не занима никога, за српским жртвама се нико не окреће, за црним марамама српских мајки баш нико неће да пусти сузу. Ја поштујем тугу и бол белих марама мајки Сребренице, али не разумем зашто нико не може да пусти ни једну једину сузу ни покаже разумевање и подели бол са црним марамама српских мајки"...

„Кажу да срећа разједињује, а бол изједначава. Кад су Срби у питању није тако. Српски бол не занима никога, за српским жртвама се нико не окреће, за црним марамама српских мајки баш нико неће да пусти сузу. Ја поштујем тугу и бол белих марама мајки Сребренице, али не разумем зашто нико не може да пусти ни једну једину сузу ни покаже разумевање и подели бол са црним марамама српских мајки", изјавио је изасланик председника Републике Србије министар унутрашњих послова Александар Вулин у  Залазју код Сребренице где се обележава 30 година од страдања 69 српских цивила и војника на Петровдан 1992. године, у сребреничким селима Сасе и Залазје и братуначким Биљача и Загони у оквиру традиционалне меморијалне манифестације "Петровдански дани". Министар Александар Вулин је истакао да је у Залазју у име председника Србије и председника свих Срба Александра Вучића да подели тугу и бол са породицама трагично страдалих Срба, а да на одавању почасти страдалим Србима у сребреничком крају нема представника међународне заједнице, других држава, никог осим Срба, јер српске ране боле само Србе.

„Колико Срба је потребно да буде убијено, а да се на њиховом гробу појави неко ко није Србин? Колико српске деце је потребно да не одрасте, а да се на њиховом гробу појави неко ко није Србин? Колико ископаних очију судије Илића је потребно да се осуди један Насер Орић? На ова питања нам нико није дао одговор и зато ми Срби морамо да будемо овде, да говоримо, да се сећамо јер нико други неће.  Иза мене су два споменика у два рата. Да не би било трећег споменика не смемо да заборавимо", поручио је изасланик председника министар Вулин.

Изасланик председника Републике Србије министар унутрашњих послова Александар Вулин положио је венце на спомен-обележја убијеним српским цивилима и војницима у сребреничким и братуначким селима 1992. године страдалим од муслиманске војске под командом Насера Орића, као и српским жртвама које су током Другог светског рата усташе убиле 1943. године.