Актуелно

Подршка МУП-а породицама несталих

14.03.2024.
Министарство је током прошле године поднело 16 кривичних пријава, међу којима су и оне које се односе на судбину несталих и киднапованих лица. Данас се још увек 18 припадника МУП-а води као нестало.

Државни секретар Министарства унутрашњих послова др Жељко Бркић поручио је данас да је Министарство унутрашњих послова током прошле године надлежним тужилаштвима поднело 16 кривичних пријава у вези са различитим догађајима међу којима су и они које се односе на судбину несталих и киднапованих лица.


На конференцији „Вапај чланова породица жртава“, коју је организовало Удружење породица несталих и киднапованих лица на Косову и Метохији, Бркић је истакао да Министарство унутрашњих послова не поступа селективно, да није присутна никаква сегрегација у поступању по овим предметима на националној, етничкој, расној, верској или било којој другој припадности несталих особа.


Бркић је нагласио да су ови случајеви болни и тешки за Министарство унутрашњих послова и све његове припаднике и подсетио да се и дан данас још 18 припадника води као нестало, као и да је једног од њих и лично познавао.


„Десет наших припадника је идентификовано. Њихова тела су предата породицама, које су остале без ослонца и најмилијих, а наша институција без најхрабријих и најбољих“, казао је Бркић и подвукао да породице страдалих припадника Министарства унутрашњих послова нису и да никада неће бити заборављене и да ће Министарство увек бити ту да им помогне.


Државни секретар се захвалио Удружењу породица несталих и киднапованих лица на Косову и Метохији на сарадњи, али и на свему што су његови чланови урадили у претходне 24 године, истакавши напоре које су уложили како би се дошло до одговора на најтежа и најболнија питања, као што је судбина њихових најближих који су киднаповани и нестали.