Актуелно

МУП-у награда од општине Димитровград

21.09.2021.
Помоћник министра унутрашњих послова и начелник Сектора за људске ресурсе Владимир Илић присуствовао је данас обележавању Дана општине Димитровград и славе општине Рођење Пресвете Богородице...
МУП-у награда од општине Димитровград
МУП-у награда од општине Димитровград

Помоћник министра унутрашњих послова и начелник Сектора за људске ресурсе Владимир Илић присуствовао је данас обележавању Дана општине Димитровград и славе општине Рођење Пресвете Богородице. 

Поводом празника Општине Димитровград, одборници Скупштине општине донели су једногласну одлуку о додели признања Министарству унутрашњих послова за допринос у очувању безбедности и заштити државне границе у време мигрантске кризе на територији општине Димитровград.

Посебно је истакнут рад припадника граничне полиције, као и министра унутрашњих послова Александра Вулина који се налази на челу Радне групе за решавање проблема мешовитих миграционих токова. 

Помоћник министра и начелник Сектора за људске ресурсе Владимир Илић поздравио је присутне одборнике и грађане општине Димитровград у име министра полиције Александра Вулина захваливши се одборницима на томе што цене и прате рад српске полиције и министра Вулина. 

„У току мигрантске кризе, по наредби председника Вучића, припадници полиције, заједно са локалном самоуправом предузимали су одговарајуће мере и радње са циљем евидентирања и хуманог поступања према мигрантима, али и ради очувања безбедности наших грађана. 

Поносни смо на Србију која је једина европска земља која је на хуман начин поступала према мигрантима, али је успела и да заштити своје грађане", поручио је Илић.