Актуелно

Министар Вулин: Држава неће дозволити обрачуне криминалних банди у Новом Пазару

17.12.2020.
Министар унутрашњих послова Александар Вулин изјавио је вечерас у Новом Пазару да ће од сутра бити појачане активности полиције и ангажована Жандармерија у том граду и истакао да држава неће дозволити обрачуне криминалних банди и да ће сачувати безбедност сваког нашег грађанина...
Министар Вулин: Држава неће дозволити обрачуне криминалних банди у Новом Пазару
Министар Вулин: Држава неће дозволити обрачуне криминалних банди у Новом Пазару

Министар унутрашњих послова Александар Вулин изјавио је вечерас у Новом Пазару да ће од сутра бити појачане активности полиције и ангажована Жандармерија у том граду и истакао да држава неће дозволити обрачуне криминалних банди и да ће сачувати безбедност сваког нашег грађанина.

„Грађани Новог Пазара не заслужују да живе у граду у коме се убија, у коме некажњено можете да носите оружје, да пуцате, у коме можете да кршите закон. Закон је исти за све, у сваком делу Републике Србије штити све наше грађане и штити све наше људе“, истакао је министар Вулин после састанка са начелником и руководиоцима Полицијске управе у Новом Пазару.

Министар Вулин је рекао да је узнемирен и забринут дешавањима у Новом Пазару и истакао да међусобно разрачунавање криминалаца не сме да буде могуће, не сме да се дешава у Новом Пазару и ни у једном делу наше Републике.

Према његовим речима, на састанку на коме је присуствовао и директор полиције Владимир Ребић са сарадницима, договорене су конкретне мере и кораци који ће бити предузети.

„Присуство полиције ће од сутра ујутру бити далеко видљивије и снажније. Доћи ће и Жандармерија из Краљевa. Сви они који су припадници криминалних структура биће посебно обрађени и под нашом будном пажњом. За њих у овом граду неће бити места“, истакао је министар Вулин.

Сви грађани Новог Пазара, како је нагласио, могу и морају да буду слободни и сигурни.

„Дрога, проституција, оружје све су то ствари које неће бити толерисане. Ни један локал неће моћи да некажњено крши закон, не зато што ради дуже већ зато што има проституцију, зато што се у њему дилује дрога или зато што се у њему носи оружје“, рекао је министар Вулин.

Министар полиције је истакао да никакав политички ауторитет и никакви политички разлози неће моћи да нас зауставе док од Новог Пазара не направимо сигуран и слободан град, какав он и јесте, какав треба и какав његови грађани заслужују.

Министар Вулин је грађане Новог Пазара замолио да у акцијама полиције не траже политику и затражио од њих да полицији помогну и да учествују у борби да њихов град буде безбедан као што је био и као што треба да буде.

„Очекујем од свих политичара, од локалне самоуправе да учествују са нама у овој борби, да нам помогну, да не покушавају да скупе јефтине политичке поене. Да сутра када се на улицама Новог Пазара буде појавила полиција, Жандармерија, не измишљају глупости о томе како неко окупира град, већ да буду задовољни што држава Србија делује на сваком делу своје територије и да нам помогну да се ово не деси никада више. Нећемо дозволити обрачуне криминалних банди, сачуваћемо безбедност сваког нашег грађанина и у овом граду ће закон поново бити поштован“, поручио је министар Вулин.

Састанку у Полицијској управи у Новом Пазару присуствовали директор полиције Владимир Ребић, помоћници директора Слободан Малешић и Дејан Ковачевић, начелник Сектора унутрашње контроле Дејан Ковачевић, командант Одреда Жандармерије у Краљеву Бобан Крповић, начелник Управе криминалистичке полиције Богдан Пушић, начелник Управе полиције Голуб Гачевић и начелник Полицијске управе у Новом Пазару Нермин Љаљић.

Министар Вулин је разговарао и са градоначелником Новог Пазара Нихатом Бишевцем кога је упознао са мерама и конкретним корацима које ће полиција предузети како би обезбедила безбедност и стабилност у овом граду.