Актуелно

Mинистар Гашић се састао на маргинама 24. Комитета министара Конвенције о полицијској сарадњи у Југоисточној Европи

13.11.2023.
Министар унутрашњих послова Републике Србије Братислав Гашић састао се на маргинама 24. Комитета министара Конвенције о полицијској сарадњи у Југоисточној Европи (PCC SEE), која се данас одржава у Београду, са министром безбедности Босне и Херцеговине Ненадом Нешићем, са којим је разговарао о сарадњи два министарства у области борбе против организованог криминала, ирегуларних миграција и безбедности границе...

Министар унутрашњих послова Републике Србије Братислав Гашић састао се на маргинама 24. Комитета министара Конвенције о полицијској сарадњи у Југоисточној Европи (PCC SEE), која се данас одржава у Београду, са министром безбедности Босне и Херцеговине Ненадом Нешићем, са којим је разговарао о сарадњи два министарства у области борбе против организованог криминала, ирегуларних миграција и безбедности границе.

Министри су нагласили да је заједничка борба против прекограничног криминала и сузбијања ирегуларних миграција, које су и централне теме министарског састанка Конвенције којом од јула председава Србија, од кључног значаја за обе државе, будући да као транзитне земље, трпе притисак масовних миграција.

Они су се сагласили да је заједничка борба против савремених безбедносних изазова од изузетне важности за ефикасно супротстављање свим облицима организованог криминала.

Два министра су се осврнула и на недавни сусрет почетком октобра у Београду и истакла да то потврђује блискост сарадње два министарства и спремност обе стране да се настави са комуникацијом и координацијом у циљу јачања безбедности у региону.