Актуелно

Одржана конференција „Од агресије до новог праведног поретка“ поводом обележавања две и по деценије од почетка НАТО агресије

22.03.2024.
Министар унутрашњих послова Братислав Гашић изјавио је данас у Дому Војске Србије, на конференцији „Од агресије до новог праведног поретка“ поводом обележавања две и по деценије од почетка НАТО агресије, да је бомбардовање наше земље опомена човечанству и да је тада над српским народом демонстрирана сила чије се последице и данас осећају...

Министар унутрашњих послова Братислав Гашић изјавио је данас у Дому Војске Србије, на конференцији „Од агресије до новог праведног поретка“ поводом обележавања две и по деценије од почетка НАТО агресије, да је бомбардовање наше земље опомена човечанству и да је тада над српским народом демонстрирана сила чије се последице и данас осећају.

„Током 78 дана крвавог пира такозваних милосрдних анђела који су уместо анђеоског милосрђа бомбама засипали нашу земљу, страдало је 2.500 цивила и више од 750 припадника полиције и војске“, рекао је министар Гашић.

У агресији на нашу земљу, према министровим речима, оштећени су инфраструктура, привредни објекти, школе, здравствене установе, медијске куће, споменици културе, цркве и манастири.

„Нема оправдања за учињене злочине над нашим народом, над нашом земљом. Бранили смо слободу, како би наша деца и будућа поколења живела у миру“, истакао је министар Гашић и додао да су у Србији обновљени мостови, путеви, школе, али да се животи невино страдалих цивила, деце, војника и полицајаца не могу вратити.

„Зато је важно да их се сећамо увек и заувек! Наша је обавеза да будућа поколења научимо како се чува успомена на невино страдале, јер тако их учимо и колико су слобода и живот у миру драгоцени“ изјавио је министар Гашић.

Министар је истакао да је Србија, предвођена председником Републике Александром Вучићем посвећена политици мира и стабилности, да је данас модерна и снажна држава у којој су војска и полиција опремљене и спремне да буду уз свој народ и гарант су безбедности сваком грађанину Србије.

На конференцији су се обратили и потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић и министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Никола Селаковић.