Актуелно

Министар Вулин: Oдноси Србије и Руске Федерације на највишем нивоу

03.12.2021.
Министар унутрашњих послова Републике Србије Александар Вулин и секретар Савета безбедности Руске Федерације Николај Патрушев оценили су данас у Москви да је у последњих шест месеци значајно унапређена сарадња између Министарства унутрашњих послова Републике Србије и органа безбедности Руске Федерације...

Министар унутрашњих послова Републике Србије Александар Вулин и секретар Савета безбедности Руске Федерације Николај Патрушев оценили су данас у Москви да је у последњих шест месеци значајно унапређена сарадња између Министарства унутрашњих послова Републике Србије и  органа безбедности Руске Федерације.

Министар Вулин, који борави у дводневној посети Руској Федерацији, истакао је да су односи Србије и Руске Федерације на највишем нивоу, баш као и односи председника Вучића и председника Путина.

Током трећег састанка који је, током ове године, министар Вулин имао са секретаром Савета безбедности Руске Федерације Патрушевим, српски министар нагласио је да председник Србије Вучић води политику самосталности и независности и да ће Србија, док год је он води, бити окренута сарадњи са Руском Федерацијом, истичући да је стратешко партнерство Србије са Русијом изузетно значајно.

Министар Вулин је секретару Патрушеву пренео најсрдачније поздраве председника Вучића и истакао да ће Србија остати доследна војној  неутралности  и да никада неће бити део простора за покретање кампање против Русије и њеног руководства на челу са председником Путином.

На састанку је истакнуто да су "обојене револуције" постале, већ традиционални инструмент политике одређених центара моћи и земаља које имају за циљ нарушавање државности и губитак суверенитета под изговором демократизације и констатовано да се слободне земље морају томе одупрети.

Српски министар полиције је истакао да је сарадња између Србије и Русије на највишем  нивоу захваљујући добрим личним односима председника Вучића и Путина и нагласио да Србија изузетно цени гест Русије и њеног председника Путина, који је за нашу државу обезбедио довољне количине гаса.

Министар Вулин захвалио се Руској Федерацији на доследном ставу и поштовању територијалног интегритета и суверенитета Републике Србије и доследном поштовању и примени Резолуције 1244.