Актуелно

Свечана промоција полазника 38, 39. и 40. класе Центра за основну полицијску обуку у Сремској Каменици

15.11.2023.
Министар унутрашњих послова Братислав Гашић присуствовао је свечаној промоцији полазника 38, 39. и 40. класе Центра за основну полицијску обуку у Сремској Каменици где је поручио да је од највећег значаја за развој наше земље, сачувати мир, стабилност и безбедност свих грађана...

Министар унутрашњих послова Братислав Гашић присуствовао је свечаној промоцији полазника 38, 39. и 40. класе Центра за основну полицијску обуку у Сремској Каменици где је поручио да је од највећег значаја за развој наше земље, сачувати мир, стабилност и безбедност свих грађана.

„Србија је безбедна, а ми ћемо јој ту безбедност очувати и одржати на највишем нивоу. Министарство унутрашњих послова предузима одлучне и непрекидне активности у борби против организованог и свих осталих видова криминала. Одлучни смо у акцијама на сузбијању ирегуларних миграција и нећемо дозволити било коме да злоупотреби гостопримство наше земље и нашег срдачног народа. Истрајни смо у ставу да се не зауставимо док починиоце кривичних дела не склонимо из српских улица, градова, шума. Стратешки циљ политике коју води председник Републике Србије Александар Вучић је да наши млади остану у својој домовини и да, знања и вештине стечене током школовања, употребе за њен развој у свим областима. Зато је свако улагање у нашу децу, улагање у будућност државе Србије“, истакао је министар Гашић.

Нагласио је да је велика одговорност бити припадник Министарства унутрашњих послова, али и привилегија бити у служби своје државе и свог народа.

„Држава је школовала ове младе људе да буду саобраћајци, гранични полицајци и полицајци опште надлежности. Поносно носе униформе Министарства унутрашњих послова и доказали су, током врло захтевне обуке у Центру за основну полицијску обуку, да су довољно зрели, храбри и  спремни, да преузму одговоран задатак - да сваког грађанина наше једине домовине Републике Србије учине сигурним и спокојним, српске друмове безбедним, а сваком детету сачувају безбрижно детињство“, рекао је министар и поручио младим припадницима МУП-а да њихова отаџбина рачуна на њих.

Истакао је важност поштовања закона и Устава Републике Србије, као и свих грађана наше земље.

„Честитам вам на одабиру професије и на одлучности и истрајности којима сте се изборили за место на којем данас стојите. Оно што следи јесу задаци и активности у борби против свих пошасти савременог друштва. Али и очекивања, јер од вас тражимо да докажете да јесте најбољи, вредни и одговорни и да нам потврдите да је процена, да сте баш ви кадри да допринесете још бољим резултатима Министарства унутрашњих послова, била исправна. Желим да честитам и вама, породицама наших нових припадника и да се захвалим на несебичном доприносу који сте дали својој земљи. Уверавам вас да ће Министарство унутрашњих послова, уз свесрдну помоћ државе, учинити све што је у нашој моћи, да им и убудуће пружамо достојне и безбедне услове рада“, поручио је министар полицајцима приправницима.

Припадници саобраћајне, граничне и полиције опште надлежности, некадашњи полазници Центра за основну полицијску обуку пожелели су добродошлицу будућим колегама и поручили им да их чека захтеван и одговоран посао даноноћне заштите грађана Србије, нарочито најмлађих без чијег правилног одрастања нема будућности наше земље. Како су истакли, некима ће бити задатак да у овим изазовним временима предано чувају и границе наше земље како би се сви грађани осећали сигурно, као и да улажу максималне напоре да би наши путеви били безбедни.

Прворангирана Тијана Видаковић, полазница 39. класе, обратила се у име свих полазника.

„Обукли смо плаву униформу са великом жељом да служимо својој земљи и свом народу. Обећавамо да ћемо уложити сву своју снагу, вољу, самопоуздање и личну одговорност да достигнемо високе стандарде полицијске професије. Чуваћемо своје знање и стално га усавршавати, чуваћемо своју отаџбину. Бићемо поносан састав МУП-а и нећемо устукнути пред тешкоћама и препрекама. Поштено и часно служићемо Републици Србији и свим њеним грађанима“, поручила је Тијана Видаковић.

На данашњој свечаној промоцији полазника 38, 39. и 40. класе Центра за основну полицијску обуку у полицајце приправнике укупно је промовисано 783 полазника.