Актуелно

Министар Вулин: Полиција у Новом Саду добро ради, све смо расветлили

24.02.2021.
Министар унутрашњих послова Александар Вулин изјавио је данас да новосадска полиција добро ради свој посао и да је у последњих неколико месеци муњевито расветлила више случајева...
Ministar Vulin_3

Министар унутрашњих послова Александар Вулин изјавио је данас да новосадска полиција добро ради свој посао и да је у последњих неколико месеци муњевито расветлила више случајева.

Коментаришући тучу која се 20. фебруара одиграла у Новом Саду, министар Вулин је у Скупштини Србије прецизирао да је тај случај одмах расветљен и да је ухапшено осам особа.

„У току те ноћи сазнали смо ко су починиоци и с обзиром на то да су из Шида у току јутра су приведени“, рекао је министар Вулин.  

Министар је подсетио да је новосадска полиција пре три месеца одмах по догађају расветлила навијачку пуцњаву која се одиграла у Бачкој Паланци, пре два месеца у Новом Саду спречила покушај убиства, пре неколико недеља расветлила покушај изнуде над фудбалером „Војводине“.

„Полиција је спречила неколико заказаних навијачких туча у Новом Саду, пре него што су се десиле, последњу у месту Буковац. У Новом Саду се ради и то добро“, рекао је министар Вулин, који се захвалио градоначелнику тог града Милошу Вучевићу на сарадњи и сензибилности коју показује према полицији.

Према његовим речима, комуникација између градоначелника Новог Сада и начелника Полицијске управе даје резултате, види се да је боље и осећа се већа сигурност.

„Нови Сад је велики град, увек има оних који мисле да треба да крше закон, али велики је број муњевито расветљених кривичних дела. Криминала ће увек бити, али је важно да се зна да се он у нашој земљи не исплати“, поручио је министар Вулин.