Актуелно

Mинистар Вулин: Нема оправдања за вожњу под дејством алкохола или наркотика

01.07.2022.
Саобраћајна полиција је од почетка године из саобраћаја искључила 1.214 возача који су возили под дејством психоактивних супстанци, 57 одсто више у односу на првих шест месеци 2021. године, када су искључена 774 возача...

Саобраћајна полиција је од почетка године из саобраћаја искључила 1.214 возача који су возили под дејством психоактивних супстанци, 57 одсто више у односу на првих шест месеци 2021. године, када су искључена 774 возача.

Министар унутрашњих послова Александар Вулин истакао је да ће полиција на свим пољима наставити снажну борбу против наркотика, не само кроз рад криминалистичке полиције, већ и појачаном контролом саобраћаја како би сви они који седну за волан дрогирани били откривени и кажњени.

„Податак да је број откривених возача који су возили под дејством наркотика повећан за више од 50 одсто је застрашујућ, али истовремено то је и наша јасна порука да ћемо наставити одлучно да спроводимо акције појачане контроле саобраћаја. Свако ко седне за волан под дејством наркотика, алкохола, мора да зна да ће бити откривен и санкционисан“, поручио је министар Вулин. 

Истакао је да нема оправдања за вожњу под дејством алкохола или наркотика.

„Нећемо дозволити да дрогирани возачи на српским путевима изазову незгоде и унесреће породице. Нема оправдања да дрогирани седнете за волан и изазовете смрт у саобраћају“, нагласио је министар Вулин, који је оценио да је потребно да се казнена политика када су у питању саобраћајни прекршаји, посебно они који су имали кобне последице, пооштри.

Министар је нагласио да ће полиција предузети све како би се број страдалих на српским путевима смањио, али да репресивне мере, не могу саме све решити.

„Свако од нас, сваки појединац, треба да буде свестан и одговоран, да са смањеним степеном расуђивања, успореним рефлексима изазваним употребом наркотика или алкохола, када седне у ауто може да уништи и свој и туђе животе“, поручио је министар полиције.