Актуелно

Министар Вулин: Србија неће дозволити постојање ниједне наоружане кријумчарске банде

14.07.2022.
Министар унутрашњих послова Александар Вулин присуствовао је рано јутрос у Суботици акцији усмереној на сузбијање кривичних дела и прекршаја које чине мигранти, а коју спроводи оперативна ударна група која је формирана 4. јула по његовом наређењу...

Министар унутрашњих послова Александар Вулин присуствовао је рано јутрос у Суботици акцији усмереној на сузбијање кривичних дела и прекршаја које чине мигранти, а коју спроводи оперативна ударна група која је формирана 4. јула по његовом наређењу.

Оперативна група, коју чине представници Управе криминалистичке полиције, Жандармерије, Специјалне антитерористичке јединице, Управе граничне полиције, Управе полиције, Сектора унутрашње контроле, Безбедносно-информативне агенције и полицијских управа за град Београд, Сомбор, Суботица и Кикинда током трајања акције расветлили су кривична дела почињена од стране ирегуларних миграната, која су изазвала посебно узнемирење јавности.

Министар Вулин је истакао да је Србија организована и хумана земља, и да се у Србији поштује закон.

„Ниједна кријумчарска банда неће проћи, а да не буде откривена и разбијена, да њихови припадници не буду кажњени у складу са законом. У Србији нико не може да носи оружје, у Србији нико не може да тргује људима, Србија неће дозволити да њена територија буде место где ће се окупљати различити бандити и олош из читаве Азије. Србија није паркинг за мигранте, Србија неће дозволити да се наш начин живота на било који начин угрози захваљујући криминалцима који тргују људском муком и људском бедом. У Суботици, Сомбору, Кикинди, свим оним местима где се кријумчари окупљају постоји посебна пажња наше полиције, заједно са Безбедносно-информативном агенцијом и можемо већ сада да кажемо да су резултати веома добри", рекао је министар Вулин и истакао да Србија неће дозволити постојање ниједне наоружане кријумчарске банде.

Оперативни тимови на подручју Полицијске управе за град Београд, као и полицијских управа у Кикинди, Суботици и Сомбору, предузели су мере према 85 илегалних миграната, од којих је шест ухапшено, а против двојице су поднете кривичне пријаве због сумње да су починили различита кривична дела.

Четрдесет ирегуларних миграната спроведено је у Падинску Скелу према Закону о странцима, док су против још 40 поднете прекршајне пријаве.

Полиција је запленила три аутоматске пушке, пушку, четири пиштоља, 12 комада различитих ножева, мачете, сатаре и боксере, као и 182 комада муниције различитог калибра.

Такође, заплењена је мања количина марихуане и таблета које се налазе на листи психоактивних супстанци, 12 мобилних телефона, три фалсификоване личне карте и три фалсификована пасоша.