Актуелно

Министар Вулин: Циљ мог рада је да сви грађани буду безбедни, а полиција збринута и задовољна условима рада

29.12.2021.
Министар унутрашњих послова Александар Вулин разговарао је данас са руководиоцима и члановима Независног синдиката полиције о конкретним пројектима који ће током наредне године бити спроведени у циљу јачања капацитета Министарства унутрашњих послова и побољшања стандарда и материјалног положаја запослених у Министарству...
Министар Вулин: Циљ мог рада је да сви грађани буду безбедни, а полиција збринута  и задовољна условима рада
Министар Вулин: Циљ мог рада је да сви грађани буду безбедни, а полиција збринута  и задовољна условима рада
Министар Вулин: Циљ мог рада је да сви грађани буду безбедни, а полиција збринута  и задовољна условима рада

Министар унутрашњих послова Александар Вулин разговарао је данас са руководиоцима и члановима Независног синдиката полиције о конкретним пројектима који ће током наредне године бити спроведени у циљу јачања капацитета Министарства унутрашњих послова и побољшања стандарда и материјалног положаја запослених у Министарству.

Министар Вулин истакао је да је партнерство и социјални дијалог са представницима синдикалних организација од изузетне важности, јер је циљ исти, да припадници полиције буду задовољни својим статусом и условима рада.

„Основни циљ мог рада као министра унутрашњих послова је да сваки мој припадник буде збринут и задовољан условима рада, а да грађани Србије буду безбедни. Мој циљ је да рад сваког мог полицајца који је тежак и одговоран буде бар мало једноставнији. Хвала Независном синдикату полиције, који је активно учествовао у доприносу побољшања рада свих припадника МУП-а. За протеклих годину дана увели смо нове облике осигурања за наше припаднике, значајно смо повећали обим награђивања, обезбедили смо нове униформе, а од следеће године следе и нова увећања прихода и плата", истакао је министар Вулин.

„Полицијски службеници уживају пуно поверење и поштовање државног руководства на челу са председником Србије Александром Вучићем. Ваша држава вам је захвална за сав труд, напор, храброст, упорност коју свакодневно показујете у борби за безбедност грађана и земље. Ми ћемо наставити да улажемо у стандард и услове рада ових људи, јер су они стуб наше безбедности и то својим преданим радом заслужују“, нагласио је министар Вулин.

Представници Независног синдиката полиције истакли су посебно задовољство радом министра унутрашњих послова Александра Вулина и руководства Министарства који су током ових годину дана дали велики допринос и успели значајно да побољшају материјални положај свих припадника МУП-а и подигну углед ове институције.

Посебно је наглашено да је улагање у полицију током последњих годину дана на значајно вишем нивоу у односу на претходне године и то не само када је у питању набавка униформи, опреме и наоружања, већ и када је у питању улагање у реконструкцију и изградњу нових објеката за потребе полиције.