Актуелно

Министар Дачић разговарао са Занијером о унапређењу изборног процеса

20.05.2024.
Потпредседник Владе Србије и министар унутрашњих послова Ивица Дачић састаo се данас са амбасадором Ламбертом Занијером, шефом Посматрачке мисије ОДИХР, са којим је разговарао о предстојећим локалним изборима у Србији...

Потпредседник Владе Србије и министар унутрашњих послова Ивица Дачић састаo се данас са амбасадором Ламбертом Занијером, шефом Посматрачке мисије ОДИХР, са којим је разговарао о предстојећим локалним изборима у Србији.

Дачић је информисао саговорника о реализацији послова из надлежности Министарства унутрашњих послова, у циљу давања пуног доприноса за унапређење изборног процеса у Републици Србији, као и о раду формиране Радне групе МУП на имплементацији претходно датих препорука ОДИХР-а, у координацији са Радном групом Народне скупштине Републике Србије.

Министар Дачић је истакао да ће Министарство унутрашњих послова наставити да пружа подршку органима и телима надлежним за спровођење избора, на плану благовремене размене ажурираних података од значаја за изборни процес, а које МУП обрађује у складу са законом, као и да ће радити на стварању безбедних услова за реализацију самих избора.

Амбасадор Занијери је поздравио формирање Радне групе МУП и похвалио кооперативност са Радном групом Народне скупштине, на пољу унапређења изборног процеса кроз примену препорука ОДИХР-а. Он је као посебно позитивно истакао транспарентност у раду на имплементацији датих препорука.

Саговорници су се сложили да је потребно да се наша добра сарадња настави и у будућности, на обострано задовољство.