Актуелно

Министар Вулин: Вучића нападају јер је он тај који је објединио српски народ

16.09.2021.
Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин гостовао је данас у јутарњем програму телевизије Пинк и том приликом истакао да је поносан на јучерашње обележавање празника српског јединства и заставе, као и то да Вучића нападају јер је Србе ујединио, а Србију јер није на коленима...

Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин гостовао је данас у јутарњем програму телевизије Пинк и том приликом истакао да је поносан на јучерашње обележавање празника српског јединства и заставе, као и то да Вучића нападају јер је Србе ујединио, а Србију јер није на коленима.

Одговарајући на бројне нападе и увреде на рачун Србије и председника Вучића, који су долазили од стране званичника из региона поводом обележавања Дана српског јединства, слободе и националне заставе, министар Вулин је рекао да Вучића нападају јер је он тај који је објединио српски народ.

„Kада год Србија покаже колико се променила, колико је боља, колико је снажнија, колико је окренута управо Србима и колико је то једна промењена земља, ви имате салву напада, и одмах имате нападе на Александра Вучића. Да будемо поштени, нису они напали ни мене, ни вас, напали су Александра Вучића, зато што је он тај који је објединио српски народ.

Зато што, овај празник који смо јуче  обележили  могао је да се обележава  и пре 15 година, и пре 20 година, зар ми Срби и пре 20 година нисмо имали заставу и појам слободе  и потребу да будемо обједињени  и јединствени, па се то није радило.

Шта је проблем у томе да Срби буду јединствени", упитао је министар унутрашњих послова Александар Вулин.

Министар полиције је казао да није приметио да било коме у региону смета када Албанци обележавају Дан заставе и истичу своју  заставу где год да живе, али да када Срби треба да истакну своју тробојку онда је то проблем.

„Знате, врло је занимљиво, постоји један дан, баш се зове Дан заставе, који Албанци обележавају. Нисам чуо да су у Хрватској имали неких примедби на то. Што тада, Албанци где год да живе истичу своје заставе? Нисам приметио да  је неко у Црној Гори имао проблем са тим откад се то ради усред Подгорице, у Тузима.

А, када то ураде Срби, када Срби обележе своју заставу и кажу хоћемо да будемо јединствени јер један смо народ, онда је то проблем. И онда имате хистеричне нападе на Александра Вучића", поручио је министар Вулин.

Министар Вулин је истакао да је синоћ осетио велики понос, приликом обележавања Дана српског јединства и заставе зато што су сви Срби били уједињени.

„Цео народ, где год да Срби живе, јуче су били заједно. Јуче су се, било да живе на другом континенту или су у Београду, осећали као део једне велике заједнице, једне заједнице која дели историју, која дели заједничку патњу, која дели заједничку наду у будућност", поручио је министар унутрашњих послова Александар Вулин гостујући на телевизији Пинк.