Aktuelno

Rasvetlјeno 10 teških krađa

13.12.2019.
PU Smederevo

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Smederevu uhapsili su N. S. (26) i L. M. (23) iz Smedereva, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili više od 10 teških krađa.

Sumnja se da su njih dvojica od početka godine provalili u više kuća, vikendica, pomoćnih objekata i jednu industrijsku halu iz kojih su ukrali zlatni nakit, klime, motorne testere, trimere, akumulatore, razni električni alat, aparat za varenje, generator, kao i pištolј, revolver i 30 metaka različitih kalibara.

Oni se sumnjiče i da su u novembru ukrali automobil kojim su izazvali saobraćajnu nezgodu i ostavili ga na mestu događaja.

Ukupna materijalna šteta procenjuje se na više od 2.000.000 dinara.

Policija je prilikom pretresa kuće L. M. pronašla više ukradenih predmeta koji će biti vraćeni vlasnicima.

U njegovoj kući zatečen je i N. S. za kojim je bila raspisana poternica i koji je pokušao da pobegne, pa će protiv njega biti podneta krivična prijava za krivično delo ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti, a protiv L. M. i krivična prijava za krivično delo pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela.

Po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva, osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni tužiocu u Smederevu.