Aktuelno

Uhapšeni osumnjičeni za razbojništvo u pokušaju

13.09.2019.
MUP

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu uhapsili su M.P. (1989) i A.B. (1965) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo razbojništvo u pokušaju, dok se M. P. tereti i za krivično delo nedozvolјena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Oni se sumnjiče da su 11. septembra ove godine u naselјu Cerak vinogradi na jednom parkingu, po ranijem dogovoru, sačekali oštećenog kako bi mu navodno prodali dva mobilna telefona u vrednosti od 1.000 evra.

Sumnja se da je A.B. sačekao oštećenog i ušao u njegovo vozilo, a nakon nekoliko trenutaka za njim je ušao i maskirani M.P. koji je, uz pretnju gasnim pištolјem, pokušao od oštećenog da otrgne torbicu sa novcem.

Nakon što je oštećeni pružio otpor, kako se sumnja, M.P. je iz gasnog pištolјa ispalio nekoliko hitaca u njegovom pravcu, a potom pobegao sa A.B.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Drugom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.