Aktuelno

Izjava državnog sekretara Ministarstva unutrašnjih poslova Bilјane Popović Ivković

08.05.2019.
MUP

Izjava državnog sekretara Ministarstva unutrašnjih poslova Bilјane Popović Ivković: 

„Pozivam potpredsednicu Stranke slobode i pravde Mariniku Tepić da prestane sa kontinuiranim iznošenjem neistina o Ministarstvu unutrašnjih poslova i radu policijskih službenika zarad svojih pokušaja privlačenja pažnje i ubiranja najsitnijih političkih poena.

Šokirana sam neodgovornošću nekoga ko je narodni poslanik, a ko već danima iznosi apsolutne laži i pravi konstrukcije na kojima bi joj pozavideli i pisci holivudskih blokbastera, nanoseći bez trunke srama štetu i ugledu institucija i ugledu države Srbije.

Tepić je i danas nastavila sa iznošenjem skandaloznih laži i to celog niza ne bi li iskonstruisala nekakvu priču o formiranju parapolicije.

Pomenuta je najpre nekakvu inicijativu jedne od organizacija iz civilnog sektora za formiranje građanskih patrola danas pokušala lažno da predstavi kao projekat Ministarstva unutrašnjih poslova. Niti je reč o projektu MUP-a, niti MUP u istom učestvuje, niti je štaviše MUP bilo ko kontaktirao na temu pomenute inicijative.

Nakon toga je nastavila sa iznošenjem lažnih informacija da MUP već sarađuje sa pomenutom organizacijom i navela imena nekih lјudi za koje tvrdi da su zvanični saradnici Ministarstva. I opet je reč o apsolutno netačnim tvrdnjama, što je lako proverlјivo.

Tepićkina tvrdnja da to što je neko savetnik u jednom od na desetine policijskih sindikata dokazuje da je reč o saradniku MUP-a verovatno najbolјe razotkriva i da ona plasira svesno i namerno pomenute  manipulacije.

Kao narodni poslanik Tepićka odlično zna da je sloboda sindikalnog organizovanja zajamčena Ustavom i da se MUP ni po kom osnovu ne može mešati u organizaciju ni sindikata, kao ni udruženja građana. Da činjenica da ste saradnik nekog sindikata ili udruženja svakako nije isto što i saradnik  MUP-a suvišno je i objašnjavati.

Suma sumarum, Tepićka zapravo odlično i sama zna da je sve što je danas izgovorila samo sijaset apsolutnih laži, koje je plasirala zarad smišlјenog pokušaja da obmane javnost Srbije “.