Aktuelno

Uhapšen zbog zloupotrebe službenog položaja

15.11.2019.
MUP

Beograd

Broj:1005/19

15.11.2019.godine

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odelјenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odelјenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kralјevu, uhapsili su S.D.(1961) odgovorno lice JP „Razvojna agencija Požega“, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Kako se sumnja, S.D. je od 2014. do 2019. godine, iskorišćavanjem svog službenog položaja, na osnovu Ugovora o dugoročnom stambenom kreditu, dodelio sebi novčana sredstva u iznosu od 5.324.054 dinara, koja je vraćao novčanim stimulacijama koje je sam sebi davao.

Takođe, osumnjičeni S.D. je sa računa JP „Razvojna agencija Požega“ davao pozajmice fizičkim licima, preduzetnicima i udruženjima u iznosu od 1.078.000 dinara, koje nisu naplaćene. On je, kako se sumnja omogućavao i korišćenje telefonskih kartica fizičkim licima, koja nisu zaposlena u „Razvojnoj agenciji Požega“, za čije račune je sa računa ove agencije isplaćeno ukupno 458.332 dinara.

Na ovaj način, S.D. je, kako se sumnja, oštetio JP „Razvojna agencija Požega“ za iznos od 6.860.386 dinara.

Protiv dvadesetdevetogodišnje službenice „Razvojne agencije Požega“ biće podneta krivična prijava zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo sprečavanje i ometanje dokazivanja. Osumnjičena je sačinila više lažnih dokumenata u nameri da spreči ili omete dokazivanje krivičnih dela koja se stavlјaju na teret S.D.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Kralјevu.