Aktuelno

Uhapšeni osumnjičeni za zloupotrebu položaja odgovornog lica

15.08.2019.
PU Požarevac

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Požarevcu, po nalogu  Posebnog  Odelјenja za borbu protiv korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kralјevu, uhapsili su S. B. (1995) iz okoline Požarevca i Lj. A. (1968) iz Velikog Gradišta, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica u saizvršilaštvu.

Policija je uhapsila i A. S. (1954) iz okoline Čačka i D. S. (1949) iz Požarevca,  zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica pomaganjem.

Sumnja se da je A. S. kao zastupnik preduzeća „Optima 032“ iz Čačka sačinio fakturu neistinite sadržine za navodno izvedene radove na remontu sušare, koja je u zakupu „Maksi silosa“ u iznosu od oko 6.930.000 dinara.

Na taj način je, kako se sumnja, omogućio S. B. odgovornom licu preduzeća „Maksi silos“ da tim računom umanji zakupninu na ime investicionih ulaganja prema opštini Malo Crniće.

Zastupnik „Maksi silosa“ Lj. A. se sumnjiči da je sa A. S. ugovorio remont sušare, kao i da je zaklјučio ugovor o poslovno tehničkoj saradnji između ova dva preduzeća na vrednost veću od stvarno izvedenih radova.

Veštak D. S. je, kako se sumnja, navodno izvedene radove na remontu sušare overio na iznos od 6.930.000 dinara kao da su stvarno izvedeni.  

Osumnjičeni  su,  uz krivičnu prijavu, privedeni Posebnom odelјenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kralјevu.