Актуелно

Неовлашћена призводња и стављање у промет опојних дрога и недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја

02.02.2024.
ПУ Крушевац

Припадници Министарства унутрашњих послова у Крушевцу, Сектор унутрашње контроле и Одред жандармерије у Краљеву, у две одвојене акције на сузбијању трговине дрогом и расветљавању кривичног дела изазивање опште опасности су ухапсили седам особа.

Због постојања основа сумње да су извршили кривична дела неовлашћена призводња и стављање у промет опојних дрога и недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја ухапшени су Б.Ђ. (1974) држављанин Босне и Хрцеговине, Ј.Ш. (1989) из Београда, П.Ђ. (1976) из Крушевца и М.П. (1997) полицијски службеник из Крушевца.

Полиција је претресом на више локација у граду, које су користили осумњичени пронашла и одузела преко 57 грама кокаина, два пиштоља, 59 комада муниције различитог калибра, мању количину марихуане, 10 мобилних телефона, око 1.200 евра и једно путничко возило.

М.П. је како се сумња посредовао у купопродаји кокаина између Ј.Ш. и једног малолетника.

Ухапшенима је по налогу Вишег јавног тужилаштва у Крушевцу одређено задржавање до 48 сати након чега ће, уз кривичну пријаву, бити приведени тужиоцу.

Полиција је у другој акцији, радећи на расветљавању кривичног дела изазивање опште опасности, извршеног на штету шездесетдеветогодишњег мушкарца из Крушевца, ухапсила Н.Б. (1993) из Косова Поља, В. А. (1983) и А. А. (1979) из Крушевца, због постојања основа сумње да су извршили наведено кривично дело.

Н.Б. се сумњичи да је намерно изазвао пожар на аутомобилу „рено клио“ у власништву оштећеног Крушевљанина, како се сумња по налогу В. А. и А. А., уз обећану новчану накнаду.

Осумњиченима је по налогу Основног јавног тужилаштва одређено задржавање до 48 сати након чега ће, уз кривичну пријаву, бити приведени тужиоцу.