Aktuelno

Tokom pojačane kontrole saobraćaja na teritoriji Novog Sada i Valјeva za samo osam sati otkriveno ukupno 1.132 prekršaja

01.07.2022.
MUP

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, tokom pojačane kontrole saobraćaja na teritoriji Novog Sada i Valјeva, za samo osam sati, otkrili su ukupno 1.132 prekršaja, od čega 694 u Novom Sadu i 438 u Valјevu.

U akciji kojom je rukovodio načelnik Uprave saobraćajne policije, pukovnik policije Slaviša Lakićević, a koja je sprovedena zbog povećanog broja saobraćajnih nezgoda sa nastradalim osobama, bilo je angažovano više od 150 policijskih službenika saobraćajne policije, kao i svi raspoloživi tehnički resursi za kontrolu saobraćaja.

Zbog prekoračenja brzine sankcionisano je 420 vozača, zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa  398 vozača, odnosno putnika u vozilu, dok je zbog upravlјanja vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja isklјučeno 25 vozača. U Temerinu je pedesetdvogodišnji vozač zatečen da upravlјa vozilom sa čak 2,64 promila alkohola u organizmu.

Pored toga, 100 vozača sancionisano je zbog nepropisnog korišćenja mobilnog telefona, a 13 vozača zbog nepropisnog preticanja.

Od januara do maja ove godine, u saobraćajnim nezgodama na teritoriji Novog Sada poginulo je 17, a u Valјevu osam osoba.

Uprava saobraćajne policije će i u narednom periodu nastaviti sa akcijama pojačanih kontrola kako bi stanje bezbednosti saobraća bilo što povolјnije.a