Актуелно

Ухапшен због покушаја убиства

22.12.2023.
ПУ Смедерево

Припадници Министарства унутрашњих послова у Великој Плани, у сарадњи са полицијом у Београду и Вишим јавним тужилаштвом у Смедереву, ухапсили су ноћас А. М. (23) из околине Велике Плане, због постојања основа сумње да је извршио кривична дела убиство у покушају и недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Ухапшен је и његов отац В. М. (54), који се терети да је извршио кривична дела помагање и недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Сумња се да је А. М. синоћ, испред своје куће, након расправе, из пушке у нелегалном поседу пуцао у стомак деветнаестогодишњем младићу и нанео му тешке телесне повреде опасне по живот, након чега је побегао.

Рањени младић збринут је у Општој болници у Смедеревској Паланци.
 
Интензивним оперативним радом, полицијски службеници су убрзо ухапсили В. М. због сумње да је помогао сину да побегне, тако што га је одвезао до Београда и пронашли пушку, коју је покушао да сакрије.
 
Затим је ухапшен и А. М., који се скривао у једном стану у Београду. 

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 сати након чега ће, уз кривичну пријаву, бити приведени вишем јавном тужиоцу у Смедереву.