Актуелно

Идентификован возач мотора из случаја новинарке Н1: Детаљи разговора с полицијом и нова сазнања

22.12.2023.
МУП

Припадници Министарства унутрашњих послова у Београду идентификовали су и обавили разговор са мушкарцем који је 20. децембра, у вечерњим сатима, возио мотор за који је новинарка Н1 Жаклина Таталовић пријавила да је пратио службени аутомобил те телевизије, у ком се налазила приликом повратка са јавног окупљања испред Републичке изборне комисије у Београду са којег је извештавала.

У разговору са полицијским службеницима мушкарац је изјавио да је те вечери по поруџбини достављао храну у Ламартиновој улици на Врачару и приложио на увид евиденцију поруџбина са те адресе. Такође је изјавио да током вожње никога није угрозио у саобраћају, да није имао конфликт ни са ким и да је само радио свој посао.

О обављеном разговору полиција је сачинила извештај који ће, по налогу тужиоца,  заједно са комплетним списима предмета бити достављен Првом основном јавном тужилаштву у Београду на даље поступање.  

Новинарка је догађај пријавила 21. децембра, а полиција је одмах реаговала и проверила регистарске ознаке и марку мотора за који је навела да је те вечери пратио службени аутомобил Н1 у којем је била, као и да је особа која је управљала мотором била испред улаза у зграду у којој она живи.

С обзиром да је провером у евиденције МУП-а утврђено да се таблице које је новинарка дала нису поклапале са марком мотоцикла који је у својој изјави навела, полиција је у циљу проналаска особе која је управљала мотором, прегледала снимке са надзорних камера.

Увидом у те снимке, идентификоване су регистарске ознаке мотора који се кретао  Ламартиновом улицом у време у које се, према изјави новинарке, одиграо догађај и након тога пронашла возача.

Од тренутка када је новинарка пријавила догађај, полиција о свему обавештава јавног тужиоца Првог основног јавног тужилаштва у Београду који је контакт тачка за безбедност новинара.

Министарство унутрашњих послова улаже озбиљне напоре у заштити безбедности новинара и са посебном пажњом поступа по свакој пријави новинара.