Актуелно

Заплењен дуван

26.01.2024.
ПУ Сремска Митровица
Заплењен дуван
Заплењен дуван
Заплењен дуван
Заплењен дуван
Заплењен дуван
Заплењен дуван

Припадници Министарства унутрашњих послова у Сремској Митровици, приликом претреса на неколико локација, запленили су укупно 1.422 килограма дувана у листу и 626 килограма резаног дувана и 30.557 цигарета пуњених резаним дуваном.

Полиција ће, у сарадњи са Пореском полицијом, против десет особа поднети кривичне пријаве надлежним тужилаштвима, због постојања основа сумње да су извршиле кривично дело недозвољен промет акцизних производа.

У дворишту куће на подручју Сремске Митровице, полиција је пронашла 675 килограма дувана у листу и 350 килограма резаног дувана, у околини Шида 633 килограма дувана у листу, на подручју Старе Пазове 30.000 цигарета пуњених резаним дуваном, а у подруму куће у близини Руме 200 килограма резаног дувана.

На овим локацијама заплењене су и три електричне машине за сечење дувана, направе за квашење и сушење  дувана, три ваге и амбалажа за паковање.

Такође, полиција је на још шест локација пронашла укупно 114 килограма дувана у листу и 76 килограма резаног дувана, као и 2.200 комада празних филтер цигарета.

Укупна вредност заплењеног дувана процењује се на око 12 милиона динара.