Актуелно

Недозвољен прелаз државне границе и кријумчарење људи

01.03.2024.
MУП

Припадници Министарства унутрашњих послова, у наставку активности Штаба за сузбијање ирегуларних миграција у Малом Зворнику, синоћ су спречили кријумчарење миграната преко Дрине и државне границе са Босном и Херцеговином и ухапсили С. М. (2000), држављанина БиХ, због постојања основа сумње да је извршио кривично дело недозвољен прелаз државне границе и кријумчарење људи.

Након што је полиција у месту Доња Борина код Малог Зворника затекла С. М. који је преко Дрине чамцем превозио 12 ирегуларних миграната, осумњичени је искочио из чамца и покушао да преплива до обале која припада територији Босне и Херцеговине.

Брзом акцијом припадника Ронилачке јединице Жандармерије, С. М. је сустигнут и безбедно извучен на чамац, потом доведен до обале и ухапшен.

Ирегуларни мигранти задржани су због прекршаја незаконитог боравка у Републици Србији и покушаја преласка државне границе ван места одређеног за прелаз.

Осумњиченом је одређено задржавање до 48 часова и он ће, уз кривичну пријаву, бити приведен Вишем јавном тужилаштву у Шапцу.