Актуелно

Проневера у обављању привредне делатности

23.06.2022.
МУП

Припадници Министарства унутрашњих послова, Одељења за борбу против корупције УКП, по налогу Посебног одељења за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Новом Саду, ухапсили су К. М. (1976) због постојања основа сумње да је извршио кривично дело проневера у обављању привредне делатности.

Како се сумња, он је радећи као одговорно лице Привредног друштва „Агро Медан“ доо из Зрењанина, у два наврата током 2017. године закључио уговоре о складиштењу, чувању и обнављању меркантилног кукуруза са Републичком дирекцијом за робне резерве, на основу којих је преузео 1.999.980 килограма меркантилног кукуруза од једног складиштара из Српског Итебеја и 1.452.394 килограма меркантилног кукуруза од складиштара из Вршца.

Потом је, како се сумња, у периоду од дана преузимања меркантилног кукуруза до јула 2018. године продао поверену робу на чување без евидентирања у пословним књигама привредног друштва „Агро Медан“ ДОО из Зрењанина, чиме је себи прибавио противправну имовинску корист у износу од 72.223.696 динара.

Осумњиченом је одређено задржавање до 48 часова и он ће, уз кривичну пријаву, бити приведен надлежном тужилаштву.