Aktuelno

Državni sekretar Jocić održao sastanak sa gradonačelnicima Zaječarskog, Borskog i Nišavskog upravnog okruga

29.11.2021.
MUP
Državni sekretar Jocić održao sastanak
Državni sekretar Jocić održao sastanak
Državni sekretar Jocić održao sastanak
Državni sekretar Jocić održao sastanak

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Bojan Jocić, na inicijativu komandanta Relubličkog štaba za vanredne situacije i ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina, održao je sastanak u vezi preventivnih aktivnosti i rešavanja pitanja elektrosnabdevanja na teritoriji Zaječarskog, Borskog i Nišavskog upravnog okruga.

„Ovo je još jedan od sastanaka u nizu, koje je inicirao ministar Vulin, kako bismo spremno dočekali predstojeću snežnu sezonu i predupredili eventualne probleme sa snabdevanjem električnom energijom u navedenim okruzima", istakao je Jocić.

Državni sekretar je naglasio da su od početka godine obišli 55 lokalnih samouprava, kako bi predupredili eventualne probleme sa snabdevanjem električnom energijom, a danas su  predstavlјeni problemi koji su se ranijih godina dešavali kako u Zaječarskom, tako i Borskom upravnom okrugu i opštini Svrlјig u Nišavskom upravnom okrugu.

„Cilј ovih sastanaka koji se održavaju na najvišem nivou, uz prisustvo gradonačelnika i predsednika opština koji su i komandanti lokalnih štabova za vanredne situacije je da se pre početka zimske sezone preduprede i umanje posledice snežnih padavina i eventualni nestanak električne energije", rekao je Jocić.

Dragan Ćapin, predsednik Vatrogasnog saveza Srbije i predsednik lovačkog saveza Srbije Branislav Ćirković, pohvalili su inicijativu ministra unutrašnjih poslova i istakli da su njihovi kapaciteti stavlјeni na raspolaganje kao ispomoć Elektrodistribuciji Srbije.

Luka Čaušić, vršilac dužnosti pomoćnika ministra i načelnika Sektora za vanredne situacije, istakao je da je tema sastanka uklјučivanje dobrovolјnih vatrogasnih društava i lovačkih društava, kao ispomoć i podrška redovnim službama, u preventivnim i operativnim aktivnostima uklanjanja i raščišćavanja prostora oko distributivne mreže radi obezbeđivanja pouzdanog neprekidnog snabdevanja električnom energijom u zimskom periodu, na celokupnoj teritoriji jedinice lokalne samouprave sednica okružnog štaba za vanredne situacije.

„Prošle nedelјe održan je sastanak istim povodom u Užicu i već su preduzete mere za rešavanje ovog problema. Tokom današnjeg dana, pripadnici Odelјenja za vanredne situacije u Užicu zajedničkom akcijom sa Elektrodistribucijom Srbije, izvršili su krčenje rastinja na trasi ispod dalekovoda u mestu Sevojno, Marićevina na površini od oko 150 kvadratnih metara", istakao je Čaušić i izrazio nadu da će se i nakon ovog sastanka  nastaviti rešavanje pomenutih aktivnosti i u ovim okruzima.

Sastanku su prisustvovali gradonačelnik Zaječara Boško Ničić i načelnik Zaječarskog upravnog okruga Vladan Paunović, koji su, takođe, izrazili zahvalnost ministru Vulinu zbog inicijative za organizovanje ovakvih sastanka i iskazali spremnost da zajedničkim snagama pomognu Elektrodistribuciji Srbije, a sve u cilјu podizanja bezbednosti građana Republike Srbije. Sastanku su prisustvovali i predstavnici lokalnih samouprava u Zaječarskom, Borskom i Nišavskom upravnom okrugu.