Актуелно

Осумњичени за удруживање ради вршења кривичних дела и неовлашћену производњу и стављање у промет опојних дрога

05.03.2024.
MУП

Припадници Министарства унутрашњих послова, Управе криминалистичке полиције, у сарадњи са Безбедносно-информативном агенцијом, а по налогу Јавног тужилаштва за организовани криминал, ухапсили су припаднике организоване криминалне групе Д. К. (1983) из Чајетине, В. В. (1985) из Бачког Јарка, И. П. (1974) из Инђије, М. В. (1990) из Прибоја и Л. С. (1972) из Врњачке Бање, због постојања основа сумње да су извршили кривична дела удруживање ради вршења кривичних дела и неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

Сумња се да су они продавали кокаин на територији Србије и у земљама западне Европе, а у претходном периоду у Србији, Немачкој, Италији и Француској заплењено је око 70 килограма ове дроге и ухапшено пет чланова ове организоване криминалне групе.

Претресом станова на више локација које су користили ухапшени Д. К., В. В., И. П., М. В. и Л. С. заплењена је већа сума новца, више луксузних возила, као и други предмети које су, како се сумња, користили за извршење кривичних дела.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 сати и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном тужилаштву.