Актуелно

Осумњичен за прибављање противправне имовинске користи

19.02.2024.
МУП

Припадници Министарства унутрашњих послова, Oдељења за борбу против корупције УКП, по налогу Посебног одељења за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Краљеву, ухапсили су Г. Ј. (1984) из околине Крушевца, због постојања основа сумње да је извршио кривично дело злоупотреба поверења у обављању привредне делатности.

Он се сумњичи да је, радећи у једном привредном друштву у Великој Дренови, у току 2020. године, у намери да себи прибави противправну имовинску корист, у име тог привредног друштва, без налога послодавца и мимо његовог знања, наручивао и преузимао робу од добављача, коју је потом, како се сумња, присвајао ради стицања користи.

Притом, он је уредно евидентирао књиговодствени улаз наручене робе у магацин, уз достављање потписаног рачуна како би наручилац наведеног привредног друштва купљену робу платио добављачу, иако део робе није физички доносио у магацин те фирме, већ ју је, како се сумња, задржавао за себе.

На тај начин, Г. Ј. је, како се сумња, за себе прибавио противправну имовинску корист у износу од 1.580.365 динара, за колико је оштетио наведено привредно друштво. 

Осумњичени ће, уз кривичну пријаву, бити приведен надлежном тужилаштву.