Актуелно

Возили под дејством алкохола и наркотика

12.04.2024.
ПУ Сремска Митровица

Припадници Министарства унутрашњих послова у Сремској Митровици, приликом контроле саобраћаја, открили су петорицу возача који су возили под дејством алкохола, четворицу под дејством наркотика, двојицу без возачке дозволе и једног који је возио у време трајања заштитне мере забране управљања возилом.

У Старој Пазови из саобраћаја су искључени педесетогодишњи возач „аудија“ и шездесетпетогодишњи возач „југа са 2,37 и 1,34 промила алкохола у организму, у Инђији тридесетдеветогодишњи бициклиста и педесетдвогодишњи возач трактора са 2,65 и 1,86 промила алкохола, а у Иригу тридесетдвогодишњи возач „реноа“ са 1,39 промила алкохола.

Саобраћајна полиција у Руми зауставила је двадесетдеветогодишњег возача „аудија“ под дејством кокаина и тридесетчетворогодишњег возача „фолксвагена“ под дејством амфетамина, а у Старој Пазови двадесетдвогодишњег возача „фијата“ и деветнаестогодишњег возача мопеда под дејством канабиса.

Овим возачима је одређено задржавање и против њих су поднете одговарајуће прекршајне пријаве.

У Руми су заустављени двадесетдеветогодишњи возач „опела“ и четрдесетседмогодишњи возач „фолксвагена“ који су возили без положеног возачког испита и двадесеттрогодишњи возач „фолксвагена“ који је управљао возилом у време трајања заштитне мере забране управљања возилом.

Апелујемо на све учеснике у саобраћају, а посебно на возаче да доследно поштују све саобраћајне прописе, ради своје и безбедности других учесника у саобраћају.