Актуелно

Возили под дејством алкохола и наркотика

22.02.2021.
ПУ Бор

Припадници саобраћајне полиције у Неготину зауставили су четрдесетдеветогодишњег мушкарца из околине Неготина који је данас „голфом“ у Улици ЈНА управљао са 3,31 промилом алкохола у организму.

Возачу је одређено задржавање до 12 сати ради истрежњења, након чега ће због прекршаја насилничка вожња бити приведен судији за прекршаје.  

* * *

Саобраћајна полиција је у Мајданпеку и Кладову, током викенда, искључила из саобраћаја двојицу возача, једног који је затечен да вози под дејством психоактивних супстанци и другог који је одбио овај тест.

Тридесетосмогодишњи мушкарац, за кога је утврђено да возилом управља под дејством психоактивних супстанци, заустављен је 21. фебруара у Мајданпеку у возилу „фијат браво“.

Њему је одређено задржавање до 12 сати, уз забрану управљања возилом у трајању од 24 часа.

Након задржавања, полиција га је поново затекла како вози, а пошто је одбио да се тестира на присуство психоактивних супстанци, поново је задржан до 12 сати.

Патрола саобраћајне полиције у Кладову, 20. фебруара, затекла је тридесетосмогодишњег мушкарца који је управљао „аудијем“ и који је одбио да се тестира на присуство психоактивних супстанци.

По Закону о безбедности саобраћаја, њему је одређено задржавање до 12 часова, а након тога, судија прекршајног суда у Неготину осудио га је на новчану казну у висини од 100.000 динара и осам месеци забране управљања моторним возилом Б категорије.