Актуелно

Неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога

27.07.2023.
МУП

Припадници Министарства унутрашњих послова, УКП-СБПОК-а, у сарадњи са Јавним тужилаштвом за организовани криминал, пресекли су још један канал кријумчарења марихуане и ухапсили чланове организоване криминалне групе М. Б. (1972), М. В. (1982), Д. Д. (1950), К. П. (1976), Ћ. М. (1979), Н. С. (1991) и Н. А. (1983), због постојања основа сумње да су извршили кривична дела удруживање ради вршења кривичних дела, неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

Против М. Б. и Д. Д. биће поднета кривична пријава и због кривичног дела недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Они се терете да су, од почетка ове године, на територији Републике Србије,  производили и продавали марихуану.

Приликом претреса на две локације, у месту Петровчић у Сурчину и у Гроцкој, пронађене су две импровизоване лабораторије за производњу марихуане у вештачким условима и заплењено је око 2.400 стабљика ове биљке, два пиштоља, као и новац у различитим валутама.

У месту Петровчић полиција је пронашла у изнајмљеном хангару, лабораторију за производњу марихуане са око 1.184 стабљика просечне висине 110 цм, као и обране делове биљака, који су били припремљени за сушење и за даљу дистрибуцију.

Претресом подрумских просторија изнајмљене куће у Гроцкој, пронађена је још једна лабораторија за производњу опојне дроге марихуане у вештачким условима са око 1.200 стабљика просечне висине 90 цм.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 сати и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном тужилаштву.