Актуелно

Ухапшено 11 чланова организоване криминалне групе

10.01.2024.
MУП

Припадници Министарства унутрашњих послова, Управе криминалистичке полиције, Службе за борбу против организованог криминала, у сарадњи са Јавним тужилаштвом за организовани криминал, ухапсили су 11 чланова организоване криминалне групе због постојања основа сумње да су извршили кривична дела удруживање ради вршења кривичних дела, превара, прикривање,  фалсификовање исправа, посебни случајеви фалсификовања исправа и навођење на оверавање неистинитог садржаја.

Полиција је на подручју Београда, Шапца, Новог Сада и Сремске Митровице  ухапсила М. Т. (1986),  Б. Т. (1982), за које се сумња да су организатори ове организоване криминалне групе као и чланове  Б. Т. (1983), Х. Т. (1993), Р. Т. (1958), Б. И. (1991), Д. Ј. (1956), Д. М. (1995), Р. К. (1984), С. Ђ. (1991) и И. С. (1968), док ће кривичном пријавом бити обухваћено још 14 особа за које се сумња да су учествовале у извршењу појединачних наведених кривичних дела.

Припадници ове организоване криминалне групе се сумњиче да су у периоду од 2020. до 2024. године возила новије производње и високе класе украдених  у земљама Европске уније довозили у Србију,  и у претходно  обезбеђеним гаражама и ауто-сервисима преправљали бројеве шасија и мотора, након чега су их са фалсификованом документацијом, за знатно већу суму новца, продавали као регуларна возила у Србији и земљама ЕУ.

На овај начин су себи прибавили вишемилионску противвправну имовинску корист коју су делили сходно улогама у овој организованој криминалној групи.

Приликом претреса станова и других просторија које су користили осумњичени пронађено је више аутомобила, ауто-делова и електронских урађаја за стартовање и крађу луксузних возила, као и више стотина хиљада евра и већа количина златног накита.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 сати након чега су, уз кривичну пријаву,  приведени надлежном тужилаштву.

Полиција наставља рад на овом случају.