Актуелно

Пуковник Веселин Милић постављен за новог начелника Полицијске управе за град Београд

17.11.2020.
MУП

Решењем министра унутрашњих послова за новог начелника Полицијске управе за град Београд постављен је пуковник Веселин Милић, доскорашњи помоћник директора полиције за унапређење, организацију и функционисање Дирекције полиције.

Пуковник Милић рођен је 1979. године у Прибоју. Завршио је Средњу школу унутрашњих послова у Сремској Каменици и Полицијску академију у Београду. Од 1998. године  заснива радни однос у Секретаријату унутрашњих послова Ужице, на радно место полицајца. Године 2003. са радног места помоћника командира Одељења полиције СУП Ужице премештен је на радно место помоћника командира Полицијске станице Савски венац. Јануара 2006. године  премештен је на радно место командира ПС Савски венац, а у новембру исте године именован је за начелника Одељења за обезбеђење у Управи полиције Полицијске управе за град Београд.

Од 2011. године премештен је у Дирекцију полиције. Од 2013. године до августа 2018. године био је начелник Полицијске управе за град Београд, када је прешао на нову дужност и постао саветник председника Републике Србије за борбу против корупције и криминала, као и помоћник директора за унапређење, организацију и функционисање Дирекције полиције.

Милић је више пута похваљиван и награђиван.

Досадашњи начелник Полицијске управе за град Београд, пуковник полиције Милан Станић, решењем министра унутрашњих послова, привремено је премештен на радно  место заменика команданта Јединице за заштиту почев од 17. новембра ове године.