Aktuelno

Sektoru za vanredne situacije uručeno 20 vatrogasno-spasilačkih kamiona i 60 terenskih vozila

20.12.2019.
Stefanović: Zahvalјujući ekonomskom napretku naše zemlјe i odgovornoj politici predsednika i Vlade Srbije, Ministarstvo unutrašnjih poslova ušlo je u kontinuiran proces nabavke vozila i opreme za pripadnike Sektora za vanredne situacije...

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović prisustvovao je danas primopredaji 20 vatrogasno-spasilačkih kamiona i 60 terenskih vozila Sektoru za vanredne situacije, koje je Ministarstvo unutrašnjih poslova nabavilo u cilјu unapređenja uslova rada vatrogasaca-spasilaca.

Ministar je, u Nastavnom centru „Makiš“ nakon uručenja vozila poručio da je, zahvalјujući ekonomskom napretku naše zemlјe i odgovornoj politici predsednika i Vlade Srbije, Ministarstvo unutrašnjih poslova ušlo u kontinuiran proces nabavke vozila i opreme za pripadnike Sektora za vanredne situacije.

 

Sektoru za vanredne situacije uručeno 20 vatrogasno-spasilačkih kamiona i 60 terenskih vozila

 

„Pre samo nekoliko godina situacija u SVS-u izgledala je veoma teško. Ne kažem da su danas svi problemi rešeni, imamo još mnogo toga da uradimo, ali mi je drago što mogu da vidim da svake godine ulažemo novu energiju i sredstva, kako bi SVS bio opremlјen najbolјim mogućim vozilima koje MUP može da nabavi“, rekao je Stefanović.

On je dodao da će 20 vatrogasno-spasilačkih kamiona proizvođača MAN i KAMAZ, kao i 60 terenskih vozila, biti isporučeno svim organizacionim jedinicama SVS-a u Srbiji.

 

Sektoru za vanredne situacije uručeno 20 vatrogasno-spasilačkih kamiona i 60 terenskih vozila

 

„Ukupno je od početka 2019. godine Ministarstvo unutrašnjih poslova nabavilo 46 vatrogasno-spasilačkih kamiona, 185 terenskih vozila, 19 kombi vozila i 54 putnička vozila za sve organizacione jedinice Sektora za vanredne situacije“, objasnio je Stefanović i istakao da zahvalјujući nabavkama u prethodnim godinama, lјudi koji uz policajce rade najteži posao u Srbiji, sada imaju pristojnu i adekvatnu opremu da odgovore na sve izazove.

Stefanović je rekao da je nabavlјeno i 2.350 kompleta novih interventnih uniformi koje će od danas imati svaki vatrogasac-spasilac u Srbiji.

„Ove uniforme su izradili domaći proizvođači u skladu sa najvišim svetskim standardima za zaštitu od plamena i toplote. Drago mi je što sam čuo od lјudi koji će ih nositi da su zadovolјni“, rekao je ministar.

 

Sektoru za vanredne situacije uručeno 20 vatrogasno-spasilačkih kamiona i 60 terenskih vozila

 

Ministar se osvrnuo i na nedavnu izjavu načelnika Sektora za vanredne situacije Predraga Marića u jednom televizijskom gostovanju, kada je rekao da smo „ušli u zlatni period opremanja SVS-a“.

„Mogu da kažem da ja očekujem da će taj period tek da dođe. Hoću da se zahvalim Predragu Mariću i celom timu SVS-a zato što su ogromnim radom, u vremenima kada ovaj Sektor nije bio ovako opremlјen, dali svoj maksimum da građani Srbije ne osete bilo kakav nedostatak. Oni su svojom hrabrošću nadoknadili to što nisu imali najbolјu opremu. Trudiću se kao ministar da takva situacija sa opremom više nikada ne bude u SVS-u“, poručio je Stefanović i dodao da su vatrogasci-spasioci u ovoj godini imali 34.057 intervencija i da su njihovim radom i ogromnom hrabrošću spasene su 1.322 osobe.

Danas je i Upravi saobraćajne policije uručeno pet motocikala koje je donirao Grad Beograd.

„Želim da se zahvalim gradonačelniku Beograda i njegovom timu na donaciji. Reč je o najsavremenijim motorima izrađenim isklјučivo za policijske potrebe, koji dobro štite policajce koji njima upravlјaju. To je za nas veoma važna donacija, jer time olakšavamo rad saobraćajne policije i pružamo mogućnost da građani u Beogradu, u saobraćaju, budu još sigurniji“, rekao je ministar.

 

Sektoru za vanredne situacije uručeno 20 vatrogasno-spasilačkih kamiona i 60 terenskih vozila

 

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić istakao je da je za Beograđane izuzetno važno da vatrogasna služba i policijske snage budu opremlјene najbolјom mogućom opremom.

„Time se povećava bezbednost građana i sigurnost Beograda, što se naravno u krajnjoj instanci odražava na bolјi kvalitet života. Kao gradonačelnik Beograda izuzetno sam zadovolјan saradnjom koju imamo sa vatrogasnom službom, saobraćajnom policijom i generalno policijom i verujem da će se ona i u narednom periodu nastaviti“, rekao je Radojičić.

Radojičić je ocenio da veruje da Beograđani osećaju napredak koji je u prethodnom periodu ostvaren u svim oblastima.

„Siguran sam da ćemo i u sledećoj godini svi zajedno, i lјudi iz MUP-a na čelu sa ministrom Stefanovićem i lјudi iz Grada Beograda, dati doprinos da građani Beograda i cele Srbije budu još zadovolјniji, srećniji i sigurniji“, zaklјučio je Radojičić.