Актуелно

Пријем нове генерације студената Криминалистичко-полицијског универзитета

02.10.2023.
Министар унутрашњих послова Братислав Гашић поручио је данас на пријему нове генерације студената Криминалистичко-полицијског универзитета да вредно и марљиво уче и стичу нова знања како би касније применом наученог могли да допринесу још већој безбедности и сигурности свих грађана, као и миру и стабилности наше државе...

Министар унутрашњих послова Братислав Гашић поручио је данас на пријему нове генерације студената Криминалистичко-полицијског универзитета да вредно и марљиво уче и стичу нова знања како би касније применом наученог могли да допринесу још већој безбедности и сигурности свих грађана, као и миру и стабилности наше државе.

„Пожелећу вам срећан почетак нове студијске године. Желим да једнако успешно наставите своје школовање“, рекао је министар Гашић.

Како је истакао министар Гашић, наша држава се у последњих 30 година суочава са великим бројем изазова и стога ће улоге садашњих студената бити веома значајне.

„Моји сарадници и цео колегијум људи завршили су средњу полицијску школу, па Криминалистичко-полицијски универзитет и ја сам врло поносан на њих. Моје је да вам као министар омогућим услове који нису били на завидном нивоу нашег Министарства, а ни код вас овде на вашој КПУ“, нагласио је Гашић.

Министар Гашић је поручио студентима да је знање нешто највредније што ће стећи на Криминалистичко-полицијском универзитету и уједно нешто што никад неће моћи да изгубе.

„Све можете да изгубите у животу, да имате пуно новца и да га изгубите за дан, и да будете на функцији и да је изгубите за дан, али знање, знање које ћете ви овде да стекнете никад не можете да изгубите, никад. И то је предуслов и да сутрадан и кад паднете можете да се подигнете зато што имате довољно знања. Е, управо је то што је највредније у Министарству унутрашњих послова и пре годину, две, пет и пре 15 година – људи, професионалци, људи стручни, људи добри. Можемо да будемо сиромашни и можемо да радимо у скромним полицијским станицама, али ћемо увек да имамо резултате зато што су професионалци на местима на којима јесу и зато што се боре за своје министарство“, истакао је министар Гашић.

Поручио је студентима да од њих тражи само да вредно уче, а да су им врата у Министарству унутрашњих послова широм отворена.

„Од вас тражим, децо, рад, само рад. Учење и рад. У МУП-у отворена су вам широм врата, отворен је нов, модерни  ситуациони центар, завршићемо и центар у Улици кнеза Милоша и друго, чекају вас радна места. Чинимо све напоре и бићемо оно што и јесмо - најбољи у Европи. Чувајте се, пазите се, слушајте ваше професоре и сигуран сам да ћете бити достојни припадници МУП-а. За понос нам је и наша средња школа која је после 16 година поново враћена и од 3.003 кандидата има места за 210“, рекао је министар.

Ректор Криминалистичко-полицијског универзитета проф. др Зоран Ђурђевић истакао је да је Криминалистичко-полицијски универзитет посвећен улагању у образовање, а тиме и у полицијску професију. 

Мисија Универзитета је, како је истакао, образовање стручних полицијских кадрова, који ће својим знањем значајно допринети Министарству унутрашњих послова. 

Ректор се захвалио министру унутрашњих послова на томе што је препознао значај улагања у опремање наставног простора Универзитета и истакао да је уз финансијску подршку Министарства унутрашњих послова, Криминалистичко-полицијски универзитет један од најсавременијих, не само у Републици Србији, већ и у региону. 

Ђурђевић је пожелео срећан почетак школовања студентима прве године којима је поручио да су стрпљење, упорност и рад гарант успеха, а хуманост, правичност, част и достојанство врлине које треба да красе сваког полицијског службеника.

У име награђених студената, обратио се најбољи студент треће године Oсновних академских студија криминалистике Далибор Ђорђевић, који се захвалио Универзитету на стеченом знању, а Министарству унутрашњих послова на подршци да кроз практична искуства савладају професионалне изазове њиховог будућег позива. 

„Наш труд и залагање да будемо што бољи студенти резултат су наше жеље да будемо понос Министарства унутрашњих послова у будућности“, нагласио је Ђорђевић и поручио студентима прве године да никада не одустају од свог позива, да буду стрпљиви и отворени за нове изазове и да страх и трему од нових ствари побеђују радом и трудом.