Arhiva

Otvorena nova policijska stanica u Baču

10.05.2017.
Stefanović: „Drago mi je što je policija našla sredstva i uspela da izgradi novu stanicu i da na taj način pokažemo da brinemo ne samo o građanima, koji će u novoj zgradi brže i efikasnije moći da obave sve poslove, već i o policijskim službenicima koji ovde rade“...
Otvorena nova policijska stanica u Baču
Otvorena nova policijska stanica u Baču
Otvorena nova policijska stanica u Baču
Otvorena nova policijska stanica u Baču
Otvorena nova policijska stanica u Baču
Otvorena nova policijska stanica u Baču

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović otvorio je danas Policijsku stanicu Bač i istakao da Srbija nije mesto u kome kriminalci mogu da se osećaju komforno i komotno, već upravo mesto u kome treba da strahuju od zakona i od rada policije i tužilaštava.

Ministar je pohvalio rezultate Policijske stanice Bač, u kojoj je zahvaljujući dobrom radu policije stopa kriminala u poslednjih godinu dana u odnosu na prethodni period smanjena za 36,6 odsto, ali i rezultate koje je ostvarila kompletna Policijska uprava Novi Sad.

„Dobar put je započet. Ima još dosta toga što možemo da uradimo, ali čitava Policijska uprava Novi Sad pokazuje značajan napredak. Očekujem da će takva vrsta aktivnosti dovesti do toga da kriminalci shvate da Srbija nije mesto u kome mogu da se osećaju komforno i komotno, već upravo mesto u kome treba da strahuju od zakona i od rada policije i tužilaštava“, naglasio je Stefanović.

Ministar je ukazao da je stara zgrada Policijske stanice Bač useljena posle Drugog svetskog rata i da su uslovi rada u njoj bili loši.

„Drago mi je što je policija našla sredstva i uspela da izgradi novu stanicu i da na taj način pokažemo da brinemo ne samo o građanima, koji će u novoj zgradi brže i efikasnije moći da obave sve poslove, već i o policijskim službenicima koji ovde rade“, rekao je Stefanović.

Ministar, koji je novinarima pokazao fotografije enterijera i nekih delova stare stanice, istakao je da će prioritet Ministarstva u narednom periodu biti obnavljanje voznog parka i veći broj patrolnih vozila, kao i obnova objekata u kojima policija radi.

Ministar je kazao da je sa rukovodiocima Policijske stanice razgovarao o problematici krivičnih dela na teritoriji koju pokriva i o merama koje policija može preduzeti u suzbijanju, pre svega imovinskih delikata, koji u strukturi krivičnih dela dominiraju.

Ukazavši da je opština Bač višenacionalna sredina, Stefanović je istakao da ljudi u ovoj opštini na pravi način shvataju šta je zajedništvo i da se multietničnost u ovoj opštini odražava i u strukturi policije.