Arhiva

Biljana Popović Ivković: Brutalni pokušaj Aleksandra Rodića da uznemiri javnost Srbije

12.06.2017.
MUP

Broj: 498 /17

12. jun 2017. godine

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Biljana Popović Ivković rekla je, povodom objavljivanja lažne vesti na sajtu „Kurira“ o navodnom okršaju malinara i policije u blizini Arilja, da je šokirana brutalnim pokušajem Aleksandra Rodića da uznemiri javnost Srbije.

„Rodić grubo zloupotrebljava svoje medije i ne preza ni od čega zarad zacrtanih ciljeva, a cela Srbija zna njegove motive i namere. Objavljivanjem vesti o događajima koji su se zapravo dogodili 2011. godine, u vreme dok je na vlasti bila Demokratska stranka, i lažno predstavljanje kao da se ovaj sukob dogodio juče, a ne pre čak šest godina, Rodić ne samo da bezočno blati policijsku profesiju, već i krši sve norme Kodeksa novinara Srbije“, rekla je Popović Ivković.

Kako je dodala, Rodić ne samo da je obmanuo Srbiju, nego nije promenio nijedno slovo u vesti koja je objavljena davne 2011. godine i koju je preneo po principu „kopi-pejst“.

„Nije rekao ni bar „Srbijo izvini“. Laži i napadi kojima svakodnevno pribegava u svojim medijima zapravo su samo pokušaj da pritiskom ostvari svima već dobro poznate namere i ciljeve“, dodala je Popović Ivković.

Državni sekretar MUP-a Srbije očekuje od novinarskih udruženja i Saveta za štampu da hitno reaguju zbog skandaloznog kršenje novinarske etike.

„Moram priznati da mediji u Srbiji prepoznaju laži Aleksandra Rodića, jer nakon objavljenih izmišljotina o sukobu policije i malinara, niko nije zvao MUP da proveri da li je tačna, jer znali su da nije“, objasnila je Popović Ivković.