Arhiva

"Široko srce" Odredu Žandarmerije iz Kraljeva

14.06.2017.

POLICIJA DANAS

Crveni krst Srbije dodelio je danas Žandarmeriji iz Kraljeva plaketu "Široko srce" kao priznanje za postignute izuzetne rezultate na omasovljavanju dobrovoljnog davalaštva krvi u 2016. godini u kategoriji javnih preduzeća, ustanova i kompanija.

Ovo priznanje, koje se dodeljuje povodom Svetskog dana dobrovoljnih davalaca krvi, još jedna je potvrda plemenitosti, humanosti i solidarnosti koje krase pripadnike ove jedinice, po čemu su nadaleko poznati.

Komandant kraljevačke Žandarmerije, pukovnik policije Dejan Luković, koji se zahvalio u ime svih dobitnika na ovom vrednom priznanju, rekao je da će nastaviti sa dobrovoljnim akcijama i krv davati uvek.

"Drago mi je što sam danas ovde zajedno sa vama, što sam komandant jedne elitne jedinice kao što je moj Odred žandarmerije", istakao je sa ponosom Luković.

Naše kolege iz kraljevačke Žandarmerije heroji su današnjice. Gestom ljudske solidarnosti spasavaju živote, a to čine godinama unazad. Već po tradiciji, u velikom broju odazivaju se akcijama dobrovoljnog davanja krvi koje se organizuju u sedištu Odreda. Inače, žandarmi ovog Odreda nebrojeno puta do sada i mimo ovih akcija dali su krv u bolnicama u gradovima gde žive.

Ove godine Svetski dan dobrovoljnih davalaca krvi obeležen je pod sloganom "Ne čekaj nezgodu. Preduzmi nešto. Daj krv. Daj sada. Daj redovno".