Arhiva

Na GP Badovinci uhapšen policajac i carinski službenici

27.12.2017.
MUP

Broj: 1053/17
27. decembar 2017. godine

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora unutrašnje kontrole, uhapsili su po nalogu tužioca Osnovnog javnog tužilaštva u Šapcu policijskog službenika Graničnog prelaza Badovinci F. G. i  carinske službenike Carinske ispostave Badovinci D. J. i J. M. zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja. Zbog krivičnog dela podstrekivanje uhapšeni su i osumnjičeni D. P. i G. M.

Kako se sumnja, F.G, D.J. i J.M. su u periodu od septembra do sredine decembra 2017. godine iskorišćavanjem službenog ovlašćenja i nevršenjem službene dužnosti, sa umišljajem, omogućavali građanima na Graničnom prelazu Badovinci nesmetan unos robe trgovačkog karaktera iz Republike BiH u Republiku Srbiju bez vršenja bilo kakvih kontrola i potrebnih evidentiranja, kao i bez plaćanja carinskih dažbina, čime su navedeni sticali protivpravnu imovinsku korist, a na štetu budžeta Republike Srbije.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će uz krivičnu prijavu biti privedeni nadležnom tužilaštvu.