Arhiva

Uhapšeni osumnjičeni za nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi i napad na policajce

08.05.2017.
PU Kragujevac

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kragujevcu identifikovali su i uhapsili desetoricu muškaraca koji su, kako se sumnja, na Gradskom stadionu ''Čika Dača'' u Kragujevcu, 6. maja 2017. godine, fizički napali navijače FK ''Radnički 1923''. Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi i napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, uhapšeni su V. Š. (35), L. I. (20), A. L. (20), S. I. (30), A. J. (26), N. M. (20), U. J. (25), M. M. (25), M. J. (30) i D. S. (19), svi iz Kragujevca.

Postoje osnovi sumnje da su se oni, sa većom grupom muškaraca, za vreme odigravanja prvenstvene fudbalske utakmice između FK ''Radnički 1923'' i FK ''Mihajlovac 1934'', bez navijačkih obeležja pojavili na južnom ulazu stadiona ''Čika Dača'', maskirali se fantomkama i maramama i nasilno ušli na tribine, gađajući raznim predmetima policijske službenike i redare. Nakon toga, kako se sumnja, upalili su više baklji i palicama napali pripadnike navijačke grupe FK ''Radnički 1923'' iz Kragujevca.

Intervencijom policije sprečeno je dalje narušavanje javnog reda i mira. Trojica navijača FK ''Radnički 1923'' i trojica pripadnika policije zadobili su lake telesne povrede.

Osumnjičeni su danas, uz krivičnu prijavu, sprovedeni Višem javnom tužilaštvu u Kragujevcu.