Arhiva

Ministri Stefanović i Lončar obišli povređene ruske državljane

26.03.2017.
„Naš posao je da uhapsimo počinioce, oštro ih kaznimo i time pokažemo da Srbija neće biti poligon za huligane koji misle da na našim ulicama mogu da se obračunavaju sa domaćim ili stranim državljanima“, naglasio je ministar policije...
Ministri Stefanović i Lončar obišli povređene ruske državljane
Ministri Stefanović i Lončar obišli povređene ruske državljane
Ministri Stefanović i Lončar obišli povređene ruske državljane

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović i ministar zdravlja Zlatibor Lončar obišli su danas u Urgentnom centru dvojicu ruskih državljana, povređenih u incidentu koji se noćas dogodio u Beogradu.

Ministar Stefanović istakao je da će policija učiniti sve da u najkraćem roku rasvetli ovaj slučaj i uhapsi počinioce napada.

„Naš posao je da uhapsimo počinioce, oštro ih kaznimo i time pokažemo da Srbija neće biti poligon za huligane koji misle da na našim ulicama mogu da se obračunavaju sa domaćim ili stranim državljanima“, naglasio je ministar policije.

Stefanović je istakao da niko ne treba i da pomisli da može da ugrozi rusko-srpsko prijateljstvo, koje može da izdrži svaki ispit i dodao da je Srbija posvećena da ono u narednom periodu bude još snažnije.

Izrazivši žaljenje što se ovakav incident dogodio na ulicama Beograda, ministar je naveo da Srbija ne želi da nijedan gost koji dolazi u Beograd ili našu zemlju ima razloga da strahuje za svoju bezbednost.

Ministar zdravlja Lončar ukazao je da je stanje dvojice povređenih ruskih državljana stabilno.

„Pacijenti su noćas oko ponoći prevezeni u Urgentni centar i imali su višestruke povrede. Po prijemu u Urgentni centar urađena im je dijagnostika i neophodne intervencije. Nalaze se u šok sobi i njihovo stanje je sada stabilno“, objasnio je ministar zdravlja.

Lončar je ukazao da se pacijenti dobro osećaju i da se nastavlja njihovo dalje lečenje.

„Na stalnoj smo vezi sa predstavnicima ruske ambasade i svima onima koji su zainteresovani za stanje naših pacijenata“, rekao je Lončar.