Arhiva

U akcijama policije, usmerenim na suzbijanje imovinskih delikata, uhapšeno 106 osoba

22.12.2017.
MUP

Broj: 1037/17
22. decembar 2017. godine

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa nadležnim tužilaštvima, uhapsili su u više odvojenih akcija u prethodnih nekoliko dana 106 osoba zbog postojanja osnova sumnje da su počinile krivična dela teške krađe, krađe i razbojništvo.

Akcije, usmerene na suzbijanje imovinskih delikata realizovane su na teritoriji policijskih uprava Beograd, Valjevo, Bor, Vranje, Zaječar, Zrenjanin, Jagodina, Kragujevac, Kraljevo, Kruševac, Leskovac, Novi Pazar, Novi Sad, Požarevac, Prijepolje, Smederevo, Sremska Mitrovica i Čačak

Uhapšeni su osumnjičeni da su u prethodnom periodu izvršili više od 200 teških krađa, krađa i razbojništava. Takođe, podnete su i krivične prijave u redovnom postupku protiv još 37 osoba.

 

* * *

 

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Pazaru uhapsili su četiri osobe osumnjičene da su obile kotlarnicu novosagrađenog atletskog stadiona u tom gradu i iz nje ukrale nekoliko novih pumpi za vodu i alat potreban za održavanje grejanja vrednosti od oko 1.000 evra.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo teška krađa uhapšeni su A.E. (1980), A.R. (1990), E.Z. (1990) i E.D. (1995).

Osumnjičenom E.D. na teret se stavlja i krivično delo razbojništvo u pokušaju zbog sumnje da je na ulici fizički napao oštećenu i pokušao da joj otme torbu sa ličnim stvarima.

Osumnjičeni su uz krivičnu prijavu privedeni nadležnom tužilaštvu.

 

* * *

 

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu uhapsili su S.M. (1992) zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo razbojništvo.

Sumnja se da je S.M. na sajtu za upoznavanje kontaktirao oštećene sa kojima se dopisivao i ugovarao sastanke.

Na dogovorenim sastancima, osumnjičeni je od oštećenih, uz pretnju nožem, oduzimao novac.

Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Sadu.

 

* * *

 

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Jagodini uhapsili su, po potrazi,  V.J. (1976) zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično delo razbojništvo.

Sumnja se da je V.J. u Svilajncu iz jedne apoteke ukrala 30.000 dinara, tako što je oštećenoj, uz tvrdnju da ima sidu, pretila da će je napasti inficiranim špricem koji je držala u džepu od jakne ukoliko joj ne preda novac.

Protiv V.J. će, po nalogu nadležnog tužilaštva, biti podnete i još dve krivične prijave u redovnom postupku zbog sumnje da je počinila razbojništvo i tešku krađu.

Sumnja da je ona u Jagodini iz jedne menjačnice uz pretnju žiletom, od radnice oduzela novac, kao i da je u apoteci u Ćupriji na isti način, kao i u apoteci u Svilajncu, ukrala više od 18.000 dinara.

 

* * *

 

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu uhapsili su D.J. (1998) osumnjičenog da je na Čukaričkoj padini počinio dva krivična dela razbojništva.

Postoje osnovi sumnje da je D.J. od radnice jedne trafike uz pretnju pištoljem oduzeo oko 36.000 dinara, dok je uz pretnju nožem od radnika u jednom trgovinskom objektu pokušao da ukrade pazar.

Policija je prilikom pretresa kod osumnjičenog pronašla i oduzela nož.

Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu priveden Drugom osnovnom javnom   tužilaštvu u Beogradu.

 

* * *

 

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu uhapsili su Z.T. (1990), A.R. (1995) i N.D. (1997) zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo razbojništvo.

Osumnjičeni se terete da su od oštećenog, uz upotrebu fizičke sile, ukrali novčanik sa 85.000 dinara, lična dokumenta i mobilni telefon.

Osumnjičeni su uz krivičnu prijavu privedeni Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.

 

* * *

 

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Požarevcu uhapsili su M.L. (1994) zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo razbojništvo u pokušaju.

Sumnja se da je M.L., nakon što ga je u pokušaju da otme taksi vozilo sprečio taksista, koji je aktivirao „panik taster“ i izvukao kontakt ključ iz brave, pokušao da startuje vozilo tako što je iščupao kablove, polomio plastiku oko kontakt  brave i oštetio druge komande i ručice oko volana.

Oštećeni taksista je uspeo da pobegne, a osumnjičenog su u izvršenju dela sprečili policijski službenici.

Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Požarevcu.

 

* * *

 

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu uhapsili su S.C. (1963) i M.C. (1985), zbog postojanja osnova sumnje da su počinili četiri krivična dela teške krađe.

Policija je prilikom pretresa stana i drugih prostorija osumnjičenih pronašla veći deo predmeta koji potiču iz krivičnih dela, između ostalog ubodnu testeru, dva multi-praktika, ručna kolica za prtljag, polir-mašinu, torbu i više kofera sa raznom garderobom i stolnjacima, neseser sa escajgom, dve ženske jakne od veštačke kože, aparat za razvijanje supe, slivnik lavaboa, bateriju za vodu, pekač za kolače, digitalni merač za pritisak, više komada upakovanih novih posteljina, usisivač i više kesa sa zavesama i jastucima.

Osumnjičeni su uz krivičnu prijavu privedeni Osnovnom javnom tužilaštvu u Mladenovcu.

 

* * *

 

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu uhapsili su D.Ž. (1996) osumnjičenog da je oštećenoj na ulici oteo torbu sa novcem, dokumentima i dva mobilna telefona.
 
Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo teška krađa na drzak način, osumnjičeni je uz krivičnu prijavu priveden Trećem osnovnom javnom tužilaštvu  u Beogradu.

 

* * *

 

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu uhapsili su po potenici S.S. (1992) zbog postojanja osnova sumnje da je počinio 14 krivičnih dela krađa.

Sumnja se da je S.S. na linijama gradskom prevoza u Beogradu i u podzemnom prolazu kod tržnog centra „Ušće“, koristeći gužvu, od oštećenih krao novčanike, novac i lična dokumenta.

Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu priveden nadležnom tužilaštvu.

 

* * *

 

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Valjevu uhapsili su Z.J. (1960) osumnjičenog da je u poslednja dva meseca počinio šest krivičnih dela teška krađa.

Sumnja se da je Z.J. provaljivao u trgovinske radnje iz kojih je krao robu i novac.   

Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Valjevu.

 

* * *

 

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Valjevu uhapsili su M.R. (1995) zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo krađa.

Sumnja se da je M.R. iz jednog butika u Valjevu ukrao robu čija se vrednost procenjuje na 40.000 dinara.

Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Valjevu.

 

* * *

 

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Zaječaru uhapsili su J.M. (1976) zbog postojanja osnova sumnje da je počinio sedam krađa i dva krivična dela falsifikovanje i zloupotreba platnih kartica.

Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu priveden Višem javnom tužiocu u Zaječaru, a sudija za prethodni postupak odredio mu je pritvor do 30 dana.

 

* * *

 

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Zrenjaninu uhapsili su M.B. (1982) zbog postojanja osnova sumnje da je počinio dva krivična dela razbojništva.

Policija je prilikom pretresa kod osumnjičenog pronašla i oduzela televizor i dva zvučnika, koji potiču iz krivičnih dela.

Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Bečeju, a sudija za prethodni postupak odredio mu je pritvor do 30 dana.

 

* * *

 

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Zrenjaninu uhapsili su po osnovu naredbe za prinudno dovođenje Osnovnog suda u tom gradu V.Š. (1978) koji je osumnjičen za teške krađe.

Protiv osumnjičenog su, po nalogu nadležnog tužilaštva, podnete još tri nove krivične prijave u redovnom postupku za tešku krađu, tešku krađu u pokušaju i krađu.

 

* * *

 

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Jagodini uhapsili su po potrazi G.S. (1984) koji se sumnjiči da je zajedno sa još tri osobe, koje su ranije uhapšene, ukrao iz vozila torbu nemačke državljanke.

Sumnja se da su osumnjičeni na parkingu razbili staklo na vozilu, izvršili premetačinu u njemu i ukrali torbu.

Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu priveden nadležnom tužilaštvu.

 

* * *

 

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Jagodini uhapsili su S.Đ. (1980) zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo teška krađa.

Postoje osnovi sumnje da je S.Đ u ranim jutarnjim satima polomio katanac na rešetkama jedne prodavnice u selu Veliki Popović, podesnim alatom otvorio ulazna vrata magacina i iz prodavnice ukrao robu i novac.

Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu priveden nadležnom tužilaštvu.

 

* * *

 

Pripadnici Minstarstva unutrašnjih poslova u Kragujevcu uhapsili su S.B. (1998) osumnjičenog da je oštećenoj oteo torbicu, novac, lična dokumenta i mobilni telefon.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo teška krađa, osumnjičeni je uz krivičnu prijavu priveden nadležnom tužilaštvu.

Policija je ukradene predmete pronašla i vratila vlasniku.

 

* * *

 

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kraljevu uhapsili su A.Z. (1991) zbog postojanja osnova sumnje da je počinio pet teških krađa i devet krađa u pokušaju.

Sumnja se da je A.Z. u prethodnih godinu dana u naseljenim mestima u okolini Kraljeva obijao kuće, iz kojih je krao novac, prehrambene proizvode, plemenite metale i druge vredne predmete.

Vrednost ukradenih predmeta procenjuje se na oko 300.000 dinara.

Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu priveden nadležnom tužilaštvu.

 

* * *

 

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kruševcu uhapsili su B.F. (1978) zbog postojanja osnova sumnje da je počinio šest krivičnih dela teška krađa.

Sumnja se da je B.F. obijao porodične kuće na području Kruševca iz kojih je odnosio tehničku robu, alkoholno piće i garderobu.

Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu priveden Osnovnom javnom  tužilaštvu u Kruševcu.

 

* * *

 

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Leskovcu uhapsili su N.M. (1992) i L.S. (1995) zbog postojanja osnova sumnje da su počinili  krivično delo teška krađa u pokušaju.

Sumnja se da su N.M. i L.S. u selu Lipovica pokušali da obiju porodičnu kuću oštećene u čemu su ih sprečili policijski službenici.

Osumnjičeni su uz krivičnu prijavu privedeni Osnovnom javnom tužilaštvu u Leskovcu.

 

* * *

 

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu uhapsili su D.B. (1972) osumnjičenog da je uz pretnju pištoljem i upotrebu fizičke sile od vlasnika jedne menjačnice u Gložanu oduzeo oko 140.000 dinara.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo razbojništvo osumnjičeni je priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Sadu.

 

* * *

 

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu uhapsili su S.D. (1996), J.R. (1999) i podneli krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv jednog maloletnika zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo razbojništvo.

Oni su osumnjičeni da su, maskirani fantomkama, ušli u kuću oštećenih, jednog od njih oborili na zemlju, a drugom zadali više udaraca drvenom palicom i tražili od njih da im predaju novac.

Pošto su od jednog oštećenog uzeli novac, obavili su  premetačinu u kući i uzeli dva mobilna telefona, dva para slušalica, ručni sat i platnu karticu jednog od oštećenih.

Policija je prilikom pretresa stana osumnjičenog J.R. pronašla predmete krivičnog dela.

Osumnjičeni S.D. i J.R. privedeni su, uz krivičnu prijavu, Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu, a sudija za prethodni postupak odredio im je pritvor do 30 dana.

 

* * *

 

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu uhapsili su M.K. (1998) osumnjičenog da je od taksiste, uz pretnju nožem, oduzeo novac.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo razbojništvo, osumnjičeni je uz krivičnu prijavu priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Sadu.

 

* * *

 

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu uhapsili su  A.R. (1995) zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo razbojništvo.

Sumnja se da je A.R. oštećenom zadao više udaraca i naneo mu povredu nožem, a potom od njega uzeo torbicu.

Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Sadu.

 

* * *

 

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Požarevcu uhapsili su D.S. (1989) zbog postojanja osnova sumnje da je počinio četiri krivična dela teške krađe na taj način što je provaljivao u kuće oštećenih.

Policija je prilikom pretresa stana osumnjičenog pronašla ukradene predmete, više komada bele tehnike, alata, mobilnih telefona, posteljine, šminke, prehrambenih proizvoda i odevnih predmeta.

Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u u Požarevcu.

 

* * *

 

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Prijepolju uhapsili su M.T. (1994) osumnjičenog da je iz jedne prodavnice autodelova u Novoj Varoši ukrao novac, a potom fizički nasrnuo na prodavca.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo razbojnička krađa, osumnjičeni je uz krivičnu prijavu priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Prijepolju.

 

* * *

 

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Prijepolju uhapsili su po potrazi Z.K. (1975) osumnjičenog da je na štetu dve pravoslavne crkve u Vrnjačkoj Banji i Novoj Varoši ukrao zlatni nakit iz kivota ikona i novac.

Za osumnjičenim je bila raspisana potraga zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična dela teška krađa, krađa, sitna krađa, utaja i prevara, a on je uz krivičnu prijavu priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Prijepolju.
 

* * *

 

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Smederevu uhapsili su A.K. (1997) zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična dela teška krađa i neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila.

Sumnja se da je A.K. obio jedan servis mobilnih telefona u Smederevkoj Palanci, kao i da je u mestu Kusadak ukrao automobil „zastavu floridu“.

Policija je ukradeno vozilo pronašla i vratila vlasniku.

Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu priveden nadležnom tužilaštvu.

 

* * *

 

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Smederevu uhapsili su S.Đ. (1990) osumnjičenog da je provalio u servis mobilnih telefona u Smederevskoj Palanci i iz njega ukrao 40 mobilnih telefona.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo teška krađa, osumnjičeni je uz krivičnu prijavu priveden nadležnom tužilaštvu.

 

* * *

 

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Smederevu uhapsili su Ž.P. (1997) i S.A. (1999) osumnjičene da su provalili u kuće dvoje oštećenih  i iz njih ukrali 5.000 evra i 141.000 dinara, alate, mašine i zlatan nakit.

Vrednost ukradenih mašina procenjuje se na 900.000 dinara.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo teška krađa, osumnjičeni su uz krivičnu prijavu privedeni Osnovnom javnom tužilaštvu u Smederevu.

 

* * *

 

Pripadnicic Ministarstva unutrašnjih poslova u Rumi uhapsili su S.M. (1994) i S.G. (1994) osumnjičene da su od radnice jedne sportske kladionice ukrali više od 250.000 dinara.
Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo razbojništvo, osumnjičeni su uz krivičnu prijavu privedeni Osnovnom javnom tužilaštvu u Rumi, a sudija za prethodni postupak odredio im je pritvor do 30 dana.

 

* * *

 

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Sremskoj Mitrovici uhapsili su M.I. (1988) zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo razbojništvo.

Policija je osumnjičenog uhapsila neposredno nakon prijave da je u jednoj trgovinskoj radnji počinjeno razbojništvo.

Osumnjičeni je prilikom nailaska policije bacio nož, a kod njega je pronađena veća količina novca, za koji se sumnja da potiče iz krivičnog dela.

M.I. je uz krivičnu prijavu priveden nadležnom tužilaštvu.

 

* * *

 

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Čačku uhapsili su M.R. (1997) zbog postojanja osnova sumnje da je počinio dva krivična dela teška krađa i četiri krivična dela krađa.

Osumnjičeni se tereti da je u poslednja dva meseca na teritoriji Čačka provaljivao u pomoćne objekate porodičnih kuća i iz njih krao priključne mašine za poljoprivredu, razni alat i dizel gorivo.

Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu priveden nadležnom tužilaštvu.


KRIVIČNE PRIJAVE U REDOVNOM POSTUPKU

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu, po nalogu nadležnog tužilaštva, podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku  protiv dve osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinile krivično delo razbojništvo.

Sumnja se da su njih dvojica oštećenoj prišli sa leđa i uz primenu fizičke snage oteli joj torbu.

 

* * *

 

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu, po nalogu nadležnog tužilaštva, podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv maloletnika osumnjičenog da je počinio krivično delo teška krađa na drzak način.

Sumnja se da je maloletnik na Novom Beogradu oštećenoj prišao sa leđa i sa vrata joj istrgao zlatni lančić.

 

* * *

 

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu, po nalogu nadležnog tužilaštva, podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv tridesetsedmogodišnjeg muškarca zbog postojanja  osnova sumnje da je počinio krivično delo krađa.

Sumnja se da je on sa pružnog prelaza u Ralji demontirao i oduzeo saobraćajnu signalizaciju vrednu 14.000 dinara.

 

* * *

 

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Boru, po nalogu nadležnog tužilaštva, podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv pedesetsedmogodišnjeg muškarca zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo krađa u pokušaju i krađa.

Osumnjičenog je policija uhapsila dok je podesnim alatom sa krova jednog preduzeća skidao dve okapnice.

Takođe, osumnjičeni se tereti i da je ušao kroz ranije napravljen otvor na krovu jednog preduzeća i iz njega ukrao 10 metara bakarnih oluka i pet bakarnih držača za oluke, vrednosti oko 25.000 dinara.

 

* * *

 

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Boru, po nalogu nadležnog tužilaštva, podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv tridesettrogodišnjeg muškarca zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo krađa u pokušaju.

Osumnjičeni je uhapšen dok je pokušao da iz RTB Bora ukrade bakarnu žicu.

 

* * *

 

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Vranju, po nalogu nadležnog tužilaštva, podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv tridesetdvogodišnjeg muškarca zbog postojanja osnova sumnje da je počinio dva krivična dela teška krađa.

Osumnjičeni se tereti da je obio jednu kuću iz koje je ukrao klima uređaj, hidrofor, razni elektro materijal i specijalno izrađene opruge za 6-D bioskop, dok je iz druge porodične kuće, koju je takođe obio, ukrao elektro kablove raznih dužina i preseka i bakarne cevi za grejanje.

 

* * *

 

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kraljevu, po nalogu nadležnog tužilaštva, podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv maloletnika zbog postojanja osnova sumnje da je počinio dva krivična dela teška krađa.

Policija je prilikom pretresa stana u kome živi osumnjičeni pronašla predmete krivičnog dela, 14 lovačkih noževa i polomljeni startni pištolj, koji su ukradeni iz jedne prodavnice ribolovačko-pirotehničke opreme.

 

* * *

 

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kraljevu, po nalogu nadležnog tužilaštva, podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv dvadesetdevetogodišnjeg muškarca zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo krađa.

Osumnjičeni je uhapšen neposredno nakon što je, kako se sumnja, ukrao metalne šine nedaleko od pogona Livnice.