Arhiva

Stefanović: Ubistvo policajca pokazuje koliko je težak posao koji svakodnevno obavljaju policijski službenici

19.12.2017.
MUP

Broj 1024/17
19. decembar 2017. godine

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović izjavio je danas da ubistvo policajca Srđana Petrovića pokazuje koliko je težak posao koji svakodnevno obavljaju policijski službenici i dodao da će MUP učiniti sve što može kako bi pomogao porodici nastradalog policajca.

„Ovaj tragičan događaj pokazuje koliko je težak posao koji obavljaju policijski službenici i koliko odricanja ova profesija nosi sa sobom, kao i koliko često imamo događaje u kojima su im životi ugroženi“, istakao je Stefanović.

Ministar je naglasio da je veoma važno da građani Republike Srbije znaju da policajci svakodnevno rizikuju svoje živote obavljajući svoje aktivnosti i koliko se svakodnevno bore da oni budu bezbedni i sigurni, da naša deca budu slobodna, da Srbija bude mirna i stabilna.
 
„Zbog toga želim još jednom da istaknem svu posvećenost koju će Vlada Republike Srbije imati na unapređenju položaja i standarda, kao i opremanja i obučenosti policijskih službenika“,  rekao je Stefanović.  

Ministar je ukazao da je ovaj užasan događaj dvoje divne dece ostavio bez oca, ženu bez supruga.

„Ministarstvo unutrašnjih poslova će učiniti sve što je u našoj moći da pomogne porodici i da ovaj težak gubitak i tragediju ublaži na svaki mogući način, iako znamo da ne postoji ništa što oca porodice može da zameni“, naveo je Stefanović.

Ministar je podsetio da je tokom prethodne noći na teritoriji Policijske uprave u Požarevcu ubijen policajac Srđan Petrović.

„Policajca Petrovića ubio je Dobrivoje Živković, koji je na njega pucao bez ikakvog povoda iz automatske puške. Policijski službenici SAJ-a došli su na lice mesta i posle opsade koja je trajala čitave noći, nisu uspeli da stupe u komunikaciju sa Živkovićem. Ušli su u kuću i nakon njegovog pokušaja da otvori vatru na pripadnike SAJ-a on je lišen života“,  rekao je Stefanović.