Arhiva

U policijskim akcijama zaplenjeno oružje, narkotici, otkrivene dve laboratorije za uzgoj marihuane i uhapšeno 15 osumnjičenih

27.12.2017.
MUP
U policijskim akcijama zaplenjeno oružje, narkotici, otkrivene dve laboratorije za uzgoj marihuane i uhapšeno 15 osumnjičenih
U policijskim akcijama zaplenjeno oružje, narkotici, otkrivene dve laboratorije za uzgoj marihuane i uhapšeno 15 osumnjičenih
U policijskim akcijama zaplenjeno oružje, narkotici, otkrivene dve laboratorije za uzgoj marihuane i uhapšeno 15 osumnjičenih
U policijskim akcijama zaplenjeno oružje, narkotici, otkrivene dve laboratorije za uzgoj marihuane i uhapšeno 15 osumnjičenih
U policijskim akcijama zaplenjeno oružje, narkotici, otkrivene dve laboratorije za uzgoj marihuane i uhapšeno 15 osumnjičenih
U policijskim akcijama zaplenjeno oružje, narkotici, otkrivene dve laboratorije za uzgoj marihuane i uhapšeno 15 osumnjičenih

Broj: 1054 /17
27. decembar 2017. godine

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u prethodnih nekoliko dana, u više odvojenih akcija širom Srbije, zaplenili su veću količinu oružja, oko 47 kilograma narkotika, otkrili dve laboratorija za uzgoj marihuane u veštačkim uslovima i uhapsili 15 osoba osumnjičenih za trgovinu narkoticima ili za nedozvoljeno posedovanje i nošenje oružja.

U saradnji sa nadležnim tužilaštvima, u akcijama koje su sprovedene na teritoriji policijskih uprava Beograd, Zaječar, Jagodina, Kruševac, Novi Pazar, Pančevo, Prokuplje, Smederevo, Užice, Kikinda, Sombor, Kragujevac i Šabac, zaplenjeno je 47 kilograma marihuane, oko 60 grama kokaina, kao i manja količina amfetamina i hašiša.

Takođe, zaplenjene su i 24 puške od kojih jedna automatska i dve poluautomatske, 21 pištolj, dva revolvera, 1.152 komada municije različitog kalibra, 1,5 komada štapina dinamita, sedam ručnih bombi i šest granata.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, zbog posedovanja narkotika radi njihove dalje prodaje, uhapsili su šest osoba, dok su krivične prijave u redovnom postupku podnete protiv još osam osoba.

Zbog nedozvoljenog posedovanja ili nošenja oružja policija je uhapsila osam  osoba i podnela krivične prijave u redovnom postupku protiv još 21 osobe.
 
Po prethodno raspisanim potragama policija je uhapsila još jednu osobu.

 


NAJZNAČAJNIJE AKCIJE ZAPLENE NARKOTIKA I ORUŽJA


Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu otkrili su laboratoriju za uzgoj marihuane u veštačkim uslovima, zaplenili 10 kilograma tog narkotika, veću količinu oružja i uhapsili dve osobe.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija uhapšeni su N.V. (1966) i I.Ž. (1972).  

Policija je prilikom pretresa stana osumnjičenih pronašla i zaplenila šest ručnih bombi, šest pušaka, među kojima su karabin, tri lovačke i jednu automatsku pušku, pištolj i više od 400 komada municije različitog kalibra.

Na potkrovlju kuće pronađena je i laboratorija za uzgoj marihuane u veštačkim uslovima sa zasađenih 30 biljaka visine oko dva metra, oko pet kilograma obrane sirove marihuane, veća količina semenki, pet kilograma sušene marihuane spakovane u 31 kesu i dve elektronske vagice za precizno merenje.

Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

 

* * *

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Šapcu otkrili su laboratoriju za uzgoj marihuane u veštačkim uslovima, zaplenili oko 34 kilograma marihuane i uhapsili D.J. (1997).

Policija je prilikom pretresa stana i drugih prostorija osumnjičenog, laboratoriju otkrila u pomoćnom stambenom objektu u kome je pronađeno i zaplenjeno oko 14 kilograma suve marihuane, 146 stabljika težine oko 15 kilograma, 120 semenki, 34 tegle sa oko pet kilograma cvetova marihuane i  manja količina hašiša.

Takođe, pronađena je i prateća oprema za laboratoriju, 17 lampi sa transformatorima, tri  grejalice, tri ventilatora i ozonizator.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Šapcu.

 

* * *

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kragujevcu zaplenili su dva kilograma marihuane i uhapsili dve osobe.

Uhapšeni su Kragujevčani M. C. (1990), zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i D. J. (1992) zbog neovlašćenog držanja opojnih droga.

Pretresom stana M. C. policija je pronašla kilogram i 985 grama marihuane, namenjene prodaji uživaocima u Kragujevcu. Nakon izvršene kupoprodaje, kod D. J. je pronađeno još 10,65 grama ove vrste opojne droge.

Osumnjičenima će uz krivičnu prijavu biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Kragujevcu.

 

* * *

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kruševcu uhapsili su P.Đ. (1976), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Policija je prilikom pretresa stana i drugih prostorija osumnjičenog pronašla i zaplenila tri pištolja, okvir za automatsku pušku sa 30 komada municije, pušku sa optikom, tri optike, kao i delove kundaka i cevi za različite vreste oružja.

Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Kruševcu.

 

* * *

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Smederevu uhapsili su S.M. (1971), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Policija je prilikom pretresa kuće osumnjičenog pronašla i zaplenila ručnu bombu M-52 .

Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu priveden nadležnom tužilaštvu.

 

* * *

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Užicu uhapsili su M.Đ. (1997), osumnjičenog da je u jednom ugostiteljskom objektu pištoljem pretio dvojici muškaraca.

Policija je prilikom pretresa kod osumnjičenog pronašla pištolj sa tri metka u okviru, dok se jedan metak nalazio u cevi.  

Osumnjičeni se tereti i da je prilikom dovođenja u policijsku stanicu pretio policijskim službenicima.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, ugrožavanje sigurnosti i ometanje službenog lica u obavljanju službene dužnosti, osumnjičeni je uz krivičnu prijavu priveden Višem javnom tužilaštvu u Užicu.

 

* * *

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu uhapsili su D.D. (1986), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Policija je prilikom pregleda vozila, kojim je upravljao osumnjičeni, pronašla i zaplenila oko pola kilograma marihuane i 60 grama kokaina.

Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu priveden Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

 

* * *

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu uhapsili su B.R. (1990), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Policija je kod osumnjičenog pronašla oko 200 grama marihuane spakovane u kesice.

Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu priveden Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.


 

KRIVIČNE PRIJAVE U REDOVNOM POSTUPKU


Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Zaječeru, po nalogu nadležnog tužilaštva, podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv pedesetdvogodišnjeg muškarca, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih meterija.

Policija je prilikom pretresa stana i drugih prostorija osumnjičenog pronašla i oduzela 13 električnih detonatorskih kapisli, 23 detonatorske kapisle za štapin, četiri metra detonirajućeg štapina, 12,20 metara sporogorećeg štapina, 109 komada municije od čega je 12 metaka različitog kalibra i 97 lovačkih patrona, kao i nož za automatsku pušku.

 

* * *

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Zaječeru, po nalogu nadležnog tužilaštva, podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv šezdesetpetogodišnjeg muškarca, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih meterija.

Policija je prilikom pretresa stana i drugih prostorija osumnjičenog pronašla i oduzela šest granata, od čega su tri kompletne a tri u delovima, tri pištolja ručne izrade, korodirana cev od mitraljeza, 47 manevarskih metaka, šest električnih detonatorskih kapisli i dva prazna okvira korodirana.

 

* * *

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Zaječeru, po nalogu nadležnog tužilaštva, podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv šezdesetsedmogodišnje žene, zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih meterija.

Policija je prilikom pretresa stana i drugih prostorija kod osumnjičene pronašla lovačku pušku i lovački karabin.

 

* * *

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Zaječeru, po nalogu nadležnog tužilaštva, podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv tridesetsedmogodišnjeg muškarca, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih meterija.

Policija je prilikom pretresa kod osumnjičenog pronašla pištolj i osam metaka za lovačku pušku.

 

* * *

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Jagodini, po nalogu nadležnog tužilaštva, podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv šezdesetjednogodišnjeg muškarca, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Policija je prilikom pretresa stana i drugih prostorija osumnjičenog pronašla i oduzela dve puške i pet metaka.

 

* * *

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Jagodini, po nalogu nadležnog tužilaštva, podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv sedamdesetpetogodišnjeg muškarca, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Policija je prilikom pretresa stana i drugih prostorija osumnjičenog pronašla i oduzela lovačku pušku.
 

* * *

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Jagodini, po nalogu nadležnog tužilaštva, podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv dvadesetsedmogodišnjeg muškarca, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Policija je prilikom pretresa stana i drugih prostorija osumnjičenog pronašla i oduzela snajpersku pušku, signalni pištolj, cev za puškomitraljez, dva prazna okvira, četiri kubure, 208 metaka različite vrste i kalibra i 24 patrona različite vrste i kalibra.

 

* * *

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Jagodini, po nalogu nadležnog tužilaštva, podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv četrdesetsedmogodišnjeg muškarca, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Policija je prilikom pretresa stana i drugih prostorija osumnjičenog pronašla i oduzela pištolj sa okvirom i sedam metaka, sedam električnih detonatorskih kapisli, šest patrona za lovačku pušku i jedan i po štapin eksploziva.

 

* * *

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Jagodini, po nalogu nadležnog tužilaštva, podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv šezdesetosomogodišnjeg muškarca, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Policija je prilikom pretresa stana i drugih prostorija osumnjičenog pronašla i oduzela poluautomatsku pušku i pet metaka.

 

* * *

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Jagodini, po nalogu nadležnog tužilaštva, podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv pedesetsedmogodišnjeg muškarca, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Policija je prilikom pretresa stana i drugih prostorija osumnjičenog pronašla revolver.

 

* * *

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Jagodini, po nalogu nadležnog tužilaštva, podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv četrdesetjednogodišnjeg muškarca, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Policija je kod osumnjičenog pronašla i oduzela gasni pištolj.

 

* * *

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Pazaru, po nalogu nadležnog tužilaštva, podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv tridesetdvogodišnjeg muškarca, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Policija je prilikom pretresa stana i drugih prostorija osumnjičenog pronašla i oduzela pištolj sa okvirom i četiri metka i 21 metak različitog kalibra.

 

* * *

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pančevu, po nalogu nadležnog tužilaštva, podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv četrdesetjednogodišnjeg muškarca, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Policija je kod osumnjičenog pronašla rasklopljenu, ručno pravljenu pušku ''kratež'' i 22 patrona za lovačku pušku, koje je nosio sa sobom na ulici.

 

* * *

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pančevu, po nalogu nadležnog tužilaštva, podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv sedamdesetogodišnjeg muškarca, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Policija je prilikom pretresa stana i drugih prostorija osumnjičenog pronašla i oduzela okvir za automatsku pušku sa devet metaka i još deset metaka različitog kalibra.

 

* * *

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Prokuplju, po nalogu nadležnog tužilaštva, podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv tridesetosmogodišnjeg muškarca, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Policija je prilikom pretresa stana i drugih prostorija osumnjičenog pronašla i oduzela vazdušnu pušku, startno-gasni pištolj sa četiri kapisle i 48 lovačkih patrona.

 

* * *

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Prokuplju, po nalogu nadležnog tužilaštva, podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv sedamdesetjednogodišnjeg muškarca, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Policija je prilikom pretresa kod osumnjičenog pronašla i oduzela lovačku pušku.

 

* * *

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kikindi, po nalogu nadležnog tužilaštva, podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv osamnaestogodišnjeg mladića, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojne droge.

Policija je u rancu osumnjičenog pronašla pola kilograma marihuane, umotane u providnu alu foliju.

 

* * *

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kraljevu, po nalogu nadležnog tužilaštva, podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv maloletnika, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Policija je prilikom pretresa kod osumnjičenog pronašla manju količinu kanabisa.

 

* * *

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Somboru, po nalogu nadležnog tužilaštva, podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv osamnaestogodišnjaka, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Policija je prilikom pretresa kod osumnjičenog pronašla manju količinu marihuane, plastičnu mašinicu za usitnjavanje marihuane, mobilni telefon i dve SIM kartice.