Arhiva

Uhapšena petočlana organizovana kriminalna grupa

24.10.2017.
MUP

Beograd,

Broj: 854/17

24. oktobar 2017. godine

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, UKP - Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK), u saradnji sa pripadnicima MUP-a Republike Srpske, uz koordinaciju Tužilaštva za organizovani kriminal, uhapsili su petočlanu organizovanu kriminalnu grupu osumnjičenu za izvršenje krivičnih dela udruživanje radi izvršenja krivičnih dela i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Na teritoriji Srbije uhapšeni su D.K. iz Lazarevca, Ž.F. iz Lazarevca, M.P. iz Lajkovca i policijski službenik M.K. iz Lajkovca.

Postoje osnovi sumnje da je D.K. organizovao međunarodnu kriminalnu grupu u okviru koje je od B.Ć. iz Republike Srpske kupovao automatske i poluautomatske puške, pištolje i municiju, krijumčario ih vozilom u Srbiju i preko Ž.F., M.P. i M.K. ih prodavao na području Lazarevca i Lajkovca. 

Pretresom objekata i vozila koje koriste osumnjičeni pronađene su 2 automatske puške, 2 poluautomatske puške, 1 skraćena puška, 2 pištolja i oko 600 komada municije različitog kalibra za automatsko, poluautomatsko oružje i pištolje. 

Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu.

U okviru ove akcije, na teritoriji Republike Srpske uhapšen je B. Ć. (65) iz Rogatice, a pretresom objekata pronađeno je 9 tromblonskih mina, rap sa šest okvira za automatsku pušku sa 120 komada municije, jedan puškomitraljez, jedna automatska puška, jedna poluautomatska puška, jedna puška, dve bombe i oko 2.000 komada municije različitog kalibra.