Архива

Стефановић: Лесковац је сигуран град

15.10.2016.
Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић истакао је да због добрих резултата и рада полиције, грађани у Лесковцу и осталим општинама које покрива ова Полицијска управа могу да се осећају сигурно и безбедно...
Стефановић: Лесковац је сигуран град
Стефановић: Лесковац је сигуран град
Стефановић: Лесковац је сигуран град
Стефановић: Лесковац је сигуран град
Стефановић: Лесковац је сигуран град
Стефановић: Лесковац је сигуран град

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић изјавио је данас да је Лесковац сигуран град, да постоји пад општег криминалитета и да је степен расветљености кривичних дела 70 одсто и да се повећава из године у годину.

Стефановић, који је обишао Полицијску управу Лесковац, истакао је да због добрих резултата и рада полиције, грађани у Лесковцу и осталим општинама које покрива ова Полицијска управа могу да се осећају сигурно и безбедно.

„Тренд безбедности се одржава и повећава, немамо извршење највећих кривичних дела или  их имамо у најмањој могућој мери“, рекао је Стефановић истакавши да лесковачка полиција предузима и низ превентивних активности, међу којима је посебно издвојио акцију „Лесковац сигуран град“.

Како је објаснио, током ове акције полицијски службеници, у кампањи од врата до врата, у директној комуникацији са грађанима, промовисали су активности које спроводе у борби и превенцији насиља у породици, вршњачког насиља, као и свих понашања малолетника која касније могу да створе тип личности који ће бити склон криминалу.

Министар полиције истакао је добру сарадњу са локалном самоуправом и захвалио се општини Лесковац на помоћи коју је добила полиција, али и полиције у другим општинама у виду теренских возила и камера.

„Пуштен је у рад видео надзор који покрива центар града, а у плану је да се у наредној години увежу и школска дворишта и све друге битне тачке са полицијском станицом, као што је већ урађено у случају сигурне куће“, рекао је министар.

Говорећи о акцији „Полиција у заједници“ која је организована испред Дома културе у Лесковцу, Стефановић је истако да је полиција ту због свог народа и да ова акција има за циљ приближавање полиције грађанима.

„Организовали смо дружење полиције са грађанима, који ће бити у прилици да се упознају са радом организационих јединица и да виде део опреме и технике. Желимо да поручимо деци да када виде полицајца на улици могу да потрче према њему, јер је полиција извор безбедности и сигурности и да уколико имају проблем увек могу да се обрате полицијским службеницима“, навео је министар.

Стефановић је најавио да ће Министарство унутрашњих послова у наредном периоду радити на бољем опремању полиције и да ће кроз обуке и едукације учинити да полицајци буду спремнији да реше све задатке које пред њих постави држава.

Током посете Полицијској управи Лесковац, Стефановић је разговарао са грађанима, који су му изнели проблеме како би им евентуално помогао у њиховом решавању.