Архива

У Бујановцу смањен број кривичних дела

16.10.2016.
Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић нагласио је да је за полицију важно да у мултиетничким срединама структуру запослених усаглашава и са етничком припадношћу грађана ...
У Бујановцу смањен број кривичних дела
У Бујановцу смањен број кривичних дела
У Бујановцу смањен број кривичних дела
У Бујановцу смањен број кривичних дела
У Бујановцу смањен број кривичних дела

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић изјавио је данас у Бујановцу да је за полицију важно да у мултиетничким срединама структуру запослених усаглашава и са етничком припадношћу грађана.

Стефановић, који је обишао Полицијску станицу у том граду, рекао је да је то добро за полицију и за грађане, јер се боље разумемо и ствара се међусобно поверење, али је напоменуо да је то двосмеран пут у коме запослени  морају бити искрено посвећени жељи да раде у полицији и поштују законе Републике Србије.

„Посао полиције је да буде уз народ и грађане. Полицијске службенике не интресује ко је које националности, већ искључиво да ли је реч о криминалацима или поштеним и исправним људима“, нагласио је Стефановић и додао да је јачање поверења грађана у полицију процес који не може да се уради за једну ноћ.

„Министарство унутрашњих послова је спремно да сарађује са локалном самоуправом и свим другим институцијама да до повећања поверења дође. Хоћу да грађани знају да ће полиција поступати по њиховим пријавама и да могу увек да јој се обрате“, рекао је Стефановић. 

Говорећи о криминалитету у општини Бујановац, министар полиције је указао да је стање безбедности у последњих годину дана боље, да је смањен број кривичних дела и да су ефикаснији резултати у области саобраћаја и јавног реда и мира, као и да су сва четири тешка кривична дела расветљана.

Према његовим речима, на састанку са руководиоцима полиције и функционерима локалне самоуправе било је речи о серији разбојничких провала, које су се догодиле у једном од насеља у општини.

„Инсистирао сам да полиција заједно са представницима локалне самоуправе оде у то насеље, разговара са грађанима и обавести их шта је до сада урађено, расветљено и шта ће бити предузето у наредном периоду како би се извршење тих кривичних дела спречило“, навео је министар.

Стефановић је објаснио да је важно да грађани виде да полиција обавља свој посао, да ради на расветљавању кривичних дела - „Једнако нам је важно да заштитимо сваког грађанина, ове и сваке друге општине“.

Говорећи о актуелној мигрантској кризи, Стефановић је истако да је полиција у овом округу показала високу спремност да мигранте на миран начин пропусте кроз Србију, да се побрине за њих , али и да осигура да безбедност грађана не буде нарушена.