Архива

Стефановић: Криминалци у Србији губе битку са полицијом

03.10.2016.
Потпредседник Владе и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић истакао је данас да криминалци у Србији губе битку са полицијом, и навео да је током последња два месеца полиција ухапсила више од 400 људи и запленила 1,8 тона наркотика...
Стефановић:Криминалци у Србији губе битку са полицијом
Стефановић:Криминалци у Србији губе битку са полицијом
Стефановић:Криминалци у Србији губе битку са полицијом
Стефановић:Криминалци у Србији губе битку са полицијом
Стефановић:Криминалци у Србији губе битку са полицијом
Стефановић:Криминалци у Србији губе битку са полицијом

Потпредседник Владе и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић истакао је данас да криминалци у Србији губе битку са полицијом, и навео да је током последња два месеца полиција ухапсила више од 400 људи и запленила 1,8 тона наркотика.

На свечаности поводом пријема нове генерације студената Криминалистичко-полицијске академије, Стефановић је рекао да нема ефикасне борбе против криминала без високо образованих полицајаца.

 "Друштвени и политички напредак друштва зависи од способности да се одупре криминалу. Та борба не може да буде ефикасна уколико не постоје високо образовани  полицајци. Од вас, студената, очекујем да будете носиоци те борбе, да допринесете да криминал у Србији буде на нивоу статистичке грешке. Наш задатак је да осигурамо безбедност свих грађана и учинимо да наша деца расту без страха. Да покажемо да људи у Србији могу увек да рачунају на своју полицију и да учинимо све да се грађани у Србији осећају безбедно. То је наш кључни задатак и то је наш циљ“, нагласио је Стефановић.

Министар је оценио да полиција постиже завидне резултате у борби против криминала и да је вратила део поверења грађана.

"У последња два месеца ухапсили смо скоро 400 људи због сумњи да су извршили различита кривична дела и у том периоду запленили тону и 800 килограма наркотика. Показали смо да смо поуздан партнер у борби против нарко картела и у земљи и у иностранству", рекао је министар Стефановић, подсећајући да је у заједничкој акцији полиција Србије и Немачке заплењено 303 килограма кокаина.

Вршилац дужности  декана Криминалистичко-полицијске академије Драгана Коларић рекла је да Србија развија савремени концепт полицијског образовања и истакла да је држава од 1921. године, када је и основана прва полицијска школа, увек одлучно стајала иза установе која школује полицајце.

Овом приликом министар Стефановић и в.д. Криминалистичко-полицијске академије Драгана Коларић потписали су Споразум о стручном оспособљавању профила за вршење полицијских послова, како би одређени број студената могао да се запосли у МУП-у.

„Радите стручно, предано, будите мотивисани, покажите лични интегритет, храброст. Изабрали сте часну и одговорну професију“, поручио је министар Стефановић бруцошима Криминалистичко-полицијске академије.